hdizle adlı üyeden alıntı

vallahi dört gözle bekliyorum hocam sepet sistemi o kadar önemli değil dediğiniz gibi bir sistem kurulursa süper olur benim işimi o kadar hafifletecek ki anlatamam.

hocam mesela bende şöyle bir sistem düşünüyordum.
admin ve yazar olmak üzere 2 ayrı panel admin panelinden istenilen makaleleri gireceğiz yazarlar konuyu yazıp bize konuyu teslim edecekler teslim edilen konular admin panelinde bir ekrana düşecek ekranda benim kontrol edip onayladığım makaleler için yazarın bakiyesi otomatik olarak oluşacak ve paypal entegre edilerek yazar ödeme istediğinde ödemesini anında yapabileceğim bir sistem aspx ile biz asında bir şeyler çıkarttık ama ben bunu php ile istiyordum.
asp benim anlamadığım bir dil ve sürekli destek gerekli geliştirileceği zaman problem fakat phpde en azından bilgimiz var bir sorun old. çözmekte daha az zaman alacaktır.

ve entegre edilecek birşeyler olursa daha seri entegre edilebilir.

bu yönde bir çalışmanız var mı anladığım kadarıyla siz sadece makale yazarlarının admin panaleinde makalelerini ekleyip satacakları bir sistem düşünüyorsunuz.

peki benim dediğim şekilde bir entegre münkün mü?

Tasarımcı arkadaşım benim ortağım, onunla da ilk bunu düşünmüştük, yani kendimiz makaleisi gibi bir site açmayı düşündük. Fakat o sistemi hem tanıtmak zor hem de güven meselesi var, yani kim o kadar emek verip yazdığı yüzlerce makaleyi bir siteye yüklemeye güvenir ki? Demişsiniz, kendi makalelerimi takip edemiyorum excelden diye. Öyle bir durumda makale sahibi kime güvenir? Bir de onu kodlaması zor. Yani neredeyse bu sistemi yapmak için uğraştığım kadar yeniden uğraşmam gerekecek. Zor o, bir de işin içinde para mevzusu varsa iş ne kadar uzarsa o kadar güvenlik açığı olur. O yüzden böyle şeyleri genelde tek programcılar yapmaz. Fakat bu durumda tek başıma yapmaktan başka şansım yok ne yazık ki.

Arkadaşıma söyledim, tasarımı oradaki siteme benzer yapabilir belki, 2-3 hazır tasaım belirleyeceğim. Rahat değişiklik yapılması için sadece core dosyalarını sifreleyeceğim. Sayfa içlerinde genelde fonksiyonlar kullanılacak. Fakat sayfanın tasarımını değiştirilebilir yapmayı planlıyorum.