CSS3 ile birlikte görsellere ekleyebileceğimiz interaktif efektlerin sayısı günden güne çoğalmakta. Bugün sizlerle birlikte üzerlerine gelindiğinde büyüyen arka plan yapılı tasarımlar oluşturacağız.
Nasıl yapılır?
Tasarım background olarak atanmış görselleri olduğundan daha büyük göstererek, sabit bir eleman içerisinde listelemeyi amaçlıyor. Yani kısaca div veya table gibi bir yapının içerisine bir arkaplan resmi koyarak başlıyoruz. Daha sonra bu arkaplan resmini barındıran yapının üzerine gelince hover tekniğiyle, background-size’ı büyütüyoruz. Tabii bunu yaparken de transition kullanarak bu geçişleri yumuşatıyoruz. Bu kadar! Hadi şimdi lafta kalmayıp bu söylediklerimizi koda dökelim.
HTML Kodları
Yukarıda bahsettiğimiz gibi tanımlı bir öğeye ihtiyacımız var. Div yeterli olacaktır. Class tanımlamayı unutmayalım.
Bu kadar.
CSS Kodları
Sırada CSS kodlarımız var. İlk olarak görselinizin boyutunu belirleyin ve aşağıdaki width ve height değerine o rakamları girin. Background kısmını da kendi URL’nizi girin. Bu alandaki background-position alanı kritik, satır zoom yapılsa dahi resmin ortasındaki odağın dağılmasını engelleyecek. Transition ise geçişleri yumuşatmakta.
.resim{
width: 500px;
height: 281px;
background:url("http://www.adobewordpress.com/wp-content/uploads/2014/02/wallpaper-thumb-96.jpg");
background-size: 100% auto;
background-position: 50% 50%;
transition: background-size .2s;
}
Ve son olarak resmin üzerine gelinince büyümesini sağlayalım.
.resim:hover{
background-size: 130% auto;
}
Bitti.
Kapanış
Bu tip kısa ve basit CSS dersleri yeni gelen tanımlamaları kolayca kavramamızı sağladıkları için önemli. Bir sonraki CSS dersimizde görüşmek üzere, hoşçakalın.
Kaynak : http://www.adobewordpress.com/gorselleriniz-uzerine-gelince-buyusun