Hintli akıllı telefon üreticilerinden Xolo, çok yakında dünyanın en hafif akıllı telefonunu tanıtacağını bildirdi. Hindistan Times'da yer alan habere göre dünyanın en hafif akıllı telefonunda Windows Phone işletim sistemini kullanmayı tercih eden Xolo, üstelik cihazı uygun fiyat etiketi ile satışa çıkarmayı planlıyor.

xolo-yakinda-dunyanin-en-hafif-telefonunu-6156231_400

Elde edilen bilgilere Xolo'nun Windows Phone'lu akıllı telefonu 100 gram ağırlığında olacak. Piyasada mevcut olan hafif akıllı telefonları gösteren listeye baktığımızda ise 107 gram ile Galaxy S4 Mini ve 112 gram ile iPhone 5S dikkat çekiyor. Ayrıca, 123 gram ağırlık ile HTC Desire 500 de hafif cihazlar arasında gösteriliyor. Xolo'nun akıllı telefonu hafif olmasına rağmen 4.7 inç büyüklüğünde ekrana ve Snapdragon 200 yonga setine sahip.

Dünyanın en hafif akıllı telefon unvanına sahip olacak olan cihazın, Temmuz ayında yaklaşık 200 dolar (12.000 INR) fiyat etiketi ile tüketicilerin beğenisine sunulması bekleniyor. Öte yandan Xolo sözcüsü söz konusu duruma dair bazı açıklamalarda da bulundu. Yapılan açıklamada şirketin, 2014 yılı sonuna kadar akıllı telefon pazarında %15'lik paya ulaşacağı vurgulanıyor


Kaynak : http://hakanaytar.com/xolo-yakinda-dunyanin-en-hafif-telefonunu-tanitacak/