Merhaba dostlar, bu konumuzda Blogger alt yapısını kullanan blogcular için özel domain'e (alan adı) geçişin safhalarını anlatacağım.


Alan adı Dns yönlendirmesini her sağlayıcı sunmuyor. Biz bunun için Natro.com kullandık ama bütün paneller hemen hemen aynı mantıkla çalışmaktadır. Şimdi isterseniz Dns yönlendirmesinin nasıl yapılacağına geçelim.

Adım 1.2

Natro.com müşteri panelinden, Alan adı yönetimi > DNS yönetiminden ilgili alan adını seçip "Devam et" butonuna tıklayın.



İlk önce Host (A) kayıtlarını girelim Google ipleri şunlar;

216.239.32.21

216.239.36.21

216.239.36.21

216.239.38.21

Alıas (CNAME) kayıtları içinse zone: www server: ghs.google.com olacak.

Şimdi Blogger panelimize gidip TXT kaydını alıp Natro paneline ekleyelim.

Adım 2.2

Blogger paneli > Ayarlar > Yayıncılık > + "Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın - Kendi kayıtlı URL'nizi blogunuza yönlendirin."tıklayın ve alan adınızı başında "www" ekleyerek yazın ve kaydete tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir Txt kaydı çıkacak.



Bu kodu Natro panelinizdeki txt bölümüne ekleyin.



Natro panelimize Txt kaydımızı da ekledikten sonra tek yapmamız gereken şey sabırla beklemek. Alan adlarının Dns yönlendirmesi 1-2 gün sürebiliyor.

Kolay gelsin.
[COLOR=red]Sorun/Çözüm [/COLOR]

Yukarıda verilen DNS ip adresleriyle Türkiye'den "www" olmadan sitelere giriş yapamayan ziyaretçileriniz varsa, sorunu çözmek için A (Host) kayıtlarının tümünü silip sadece şu ip adresini girin: 173.194.70.121 en geç 1 saat içinde bloğunuza giriş yapabilecekler.

Kaynak