Arkadaşlar size bir Linux kullanıcısı olarak Ubuntuyu tanıtmak ve Ubuntu'nun kurulumunu anlatmak istiyorum.Öncelikle Ubuntu Linux işletim sisteminin dağıtımıdır.Ve şuanda Cep telefonlarınızda kullandığınız Android işletim sistemlerinin temelinide Linux oluşturuyor.Linux açık kaynak kodlu,ücretsiz bir sistemdir.Windows gibi hantal ve casus yazılımlara açık değildir.Tamanen güvenli ve hızlı bir sistemdir.Tek dezavantajı fazla desteğinin olmayışı yüzünden uygulama ve program sayısının az olmasıdır.Ve windows'ta oynanan oyunların çoğunun Linux dağıtımlarında bulunmamasıdır.Fakat wine adlı program ile windows program ve oyunları rahatlıkla Linux'e kurulabiliyor.
Linux oldukça gelişmiş Terminal(Uç birim) ile sizi tamamen bilgisayarın patronu yapıyor ve size %100 yetki veriyor.Hatta hackerlar bu yetkiyi aşırı abartıp Wifi hacker veya web hacker şeklinde kullanabiliyor.Ama en önemlisi Linux'te güvenli bir ortamın olmasıdır.Hiç bir şekilde virüsler Linux işletim sistemine etki edemiyor.Şimdi bazıları diyecek "hackerlar Linux'ede virüs üretir" diye söyleneceklerdir fakat her nedense kaç yıldır bir türlü Linux' bir türlü zarar veremediler.

Her neyse Linux'un şuanki Ubuntu 14.04 Lts sürümünü herkese tavsiye ederim oldukça kullanışlı ve çok hızlı çalışan bir sistemdir.Kurulumda yardımcı olsun diye sitemde UBUNTU KURULUM REHBERİ başlığı altında bir makale yazdım umarım sizlere yardımcı olur..

UBUNTU KURULUM REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ

YETER ABİ YAAAA BIKMADINIZ MI BU LANET PİSKOPAT HANTAL WİNDOWS'TAN