Günümüzde tanıtım yazıları direk link alımlarının önüne geçmiş durumdadır.Bunun nedeni ise hepimizin bildiği gibi yeni güncelleme ile Google Amca’nın tanıtım yazılarını daha çok sevmesidir.
Peki nedir bu tanıtım yazısı?
Tanıtım yazısı demek link çöplüğüne dönmüş bir yazı demek değildir. Tanıtım yazıları özgün yazılarak insanlara ve Google Amca’ya sitemizin neler içerdiğini anlatmaktır.
Yazdığımız tanıtım yazılarında anahtar kelimelerimizi kalın tutarak kullanıcıya daha çok hitap etmeyi sağlamalıyız.
Yazılarımızın öyle çok çok uzun olmasına gerek yoktur. Sitemizi 5-6 cümle ile açıklayarak tanıtabiliriz.
Ve yazılarımızda bazı anahtar kelimelere link vererek sitemizin tanıtımını tamamlamış oluruz.
Aynı tanıtım yazılarını bir çok sitede kullanmamaya özen göstermeliyiz. Nedeni Google’ın dediği gibi özgün içerik falan da değil. Amacımız sitemizin tanıtımını yapmak değil mi ? Evet.
O zaman kullanıcılar her siteye girdiğinde aynı tanıtımı görecekler o zaman bakmayacaklar bile yazımıza.İşte Google Amca da kullanıcılar gibi düşünüyor. Bu yüzden bize özgün özgün özgün yazın diyor.
Kendi içeriğimize uygun sitelerden tanıtım yazıları alırsak hem hit bakımında hem de Google bakımından faydasını görebiliriz.
Kaynak:http://www.webmasterhocam.com/seo-makalelerim/tanitim-yazisinin-seodaki-yeri/