lostyazilim
tr.link

ÖSYM sorularını paylaşmak yasal mı?

14 Mesajlar 7.370 Okunma
lstbozum
tr.link

nyigit nyigit WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar.
ÖSYM sorularını paylaşmak yasal mı?Daha doğrusu bakıyorum 1-2 site de, ki bunlar gayet büyük siteler ÖSYM sorularını sunucularına yükleyip paylaşmışlar bu yasal mı?Ayrıca bu siteler adsense de kullanıyor.

wmaraci
reklam

OiS OiS WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci / Programcı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 695
  • Beğeniler 92 / 79
  • Ticaret 25, (%96)
Hocam yasak olsa zaten hiç yayınlanmaz. Zaten yeni uygulama ile belirli sorular açıklanacaktı. O yüzden her hangi bir sorun çıkarmaz. Eğer çıkarırsa da silersin.

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

OİS adlı üyeden alıntı

Hocam yasak olsa zaten hiç yayınlanmaz. Zaten yeni uygulama ile belirli sorular açıklanacaktı. O yüzden her hangi bir sorun çıkarmaz. Eğer çıkarırsa da silersin.

hocam tabi o da var ama şimdi bakınca da, her türlü izinsiz kopyalanması yasaktır falan deniyor o biraz dikkat çekiyor.

ttw ttw ... Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad B** H**
  • Mesajlar 536
  • Beğeniler 64 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Yayınlanan soruları tekrar yayınlamak yasal mı bilgim yok ancak bazı siteler yayınlanmayan soruları sınava girenlerden öğrenip yayınladılar ve ÖSYM tarafından dava yediler. Bu hususa dikkat etmenizi öneririm.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

ttw adlı üyeden alıntı

Yayınlanan soruları tekrar yayınlamak yasal mı bilgim yok ancak bazı siteler yayınlanmayan soruları sınava girenlerden öğrenip yayınladılar ve ÖSYM tarafından dava yediler. Bu hususa dikkat etmenizi öneririm.

yok hocam o sıkıntı değil zaten ösym tarafından yayınlanmış soruları ösym pdf formatında sunucuya yükleyip yayınlamak suçmu acaba

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Siteleri pm atarmısınız? Emin değilim ama kastettiğiniz sorular osym nin sınav öncesi yayınladığı örnek sorulardır belki.

MiracKacmaz MiracKacmaz Back! Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Serbest grafik tasarım
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 4 / 30
  • Ticaret 25, (%100)
Büyük ihtimal yasal değil. Araştırın derim. Kolay gelsin.

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Akşamın şu saati ösym ile görüştüm ve yasal olmadığını söylediler.Hoş ösym avukatıyla görüşmesem de bu da yeter bana hiç riske atmaya değmez bence.Ve soranlar için ÖSYM'nin sitede paylaştığı soruları sunucuya yükleyecektim.Konu o.
Dipnot: arkadaşlar sınav kitapçıklarında "Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Merkezimizin yazılı izni olmadan kopya edilmesi,
fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve
testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.
" şeklinde bir metin var zaten.Biraz daha baktığımızda 1 yıldan - 4 yıla kadar hapis falan deniyor.Bu işin abartı noktası tabi.

truyka83 truyka83 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
hocam sakın derim zira 100.000tl leri aşan ceza yiyen siteler var. ÖSYM belirli yüzdede açıklıyor onu yayınlarsın kaynak gösterip ama soruların tamamını ya da ösymnin açıkladığının dışında herhangi bir soruyu kısmen bile açıklamanın cezası büyük. Ben yorum başlığı bile açmıyorum artık sitemde. Neyse sen bilirsin yinede...

• Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad N** Y**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

truyka83 adlı üyeden alıntı

hocam sakın derim zira 100.000tl leri aşan ceza yiyen siteler var. ÖSYM belirli yüzdede açıklıyor onu yayınlarsın kaynak gösterip ama soruların tamamını ya da ösymnin açıkladığının dışında herhangi bir soruyu kısmen bile açıklamanın cezası büyük. Ben yorum başlığı bile açmıyorum artık sitemde. Neyse sen bilirsin yinede...

o kadar ayrıntısını bilmiyorum ama ösymden doğrudan sanırım link verilebilir.Ama öyle de piyasada trilyon tane site var fark kalmıyor tabi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al