-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar.
ÖSYM sorularını paylaşmak yasal mı?Daha doğrusu bakıyorum 1-2 site de, ki bunlar gayet büyük siteler ÖSYM sorularını sunucularına yükleyip paylaşmışlar bu yasal mı?Ayrıca bu siteler adsense de kullanıyor.
OiS
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Öğrenci / Programcı
-
-
Ad Soyad
İ** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%96)
Hocam yasak olsa zaten hiç yayınlanmaz. Zaten yeni uygulama ile belirli sorular açıklanacaktı. O yüzden her hangi bir sorun çıkarmaz. Eğer çıkarırsa da silersin.
ttw
...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** H**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yayınlanan soruları tekrar yayınlamak yasal mı bilgim yok ancak bazı siteler yayınlanmayan soruları sınava girenlerden öğrenip yayınladılar ve ÖSYM tarafından dava yediler. Bu hususa dikkat etmenizi öneririm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Siteleri pm atarmısınız? Emin değilim ama kastettiğiniz sorular osym nin sınav öncesi yayınladığı örnek sorulardır belki.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Serbest grafik tasarım
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Büyük ihtimal yasal değil. Araştırın derim. Kolay gelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
N** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Akşamın şu saati ösym ile görüştüm ve yasal olmadığını söylediler.Hoş ösym avukatıyla görüşmesem de bu da yeter bana hiç riske atmaya değmez bence.Ve soranlar için ÖSYM'nin sitede paylaştığı soruları sunucuya yükleyecektim.Konu o.
Dipnot: arkadaşlar sınav kitapçıklarında "Bu testlerin her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, testlerin tamamının veya bir kısmının Merkezimizin yazılı izni olmadan kopya edilmesi,
fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve
testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır." şeklinde bir metin var zaten.Biraz daha baktığımızda 1 yıldan - 4 yıla kadar hapis falan deniyor.Bu işin abartı noktası tabi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam sakın derim zira 100.000tl leri aşan ceza yiyen siteler var. ÖSYM belirli yüzdede açıklıyor onu yayınlarsın kaynak gösterip ama soruların tamamını ya da ösymnin açıkladığının dışında herhangi bir soruyu kısmen bile açıklamanın cezası büyük. Ben yorum başlığı bile açmıyorum artık sitemde. Neyse sen bilirsin yinede...