Arkadaşlar bildiğiniz gibi Yandex ve VK Ruslara ait siteler. VK sosyal ağ Yandex ise arama motoru. Bu ikisi dünyada ve özellikle de Rusya'da çok sık kullanılan siteler. Şöyle bir baktığımızda bizim örf adet ve kültürümüzde daha çok birlik ve beraberlik bulunmasına rağmen Türk girişimci ve tasarımcıların geliştirdiği siteler hiç mi hiç tutmuyor. Özenti , kopya , argoca çakma deniyor. Yazık. Çok iyi hatırlarım Türklerde kola yapın coca cola pepsi içmeyelim dedik. Cola Turka üretildi ve kalitesi tartışılmaz mükemmeldi ama coca cola hala Türkiye'de en çok tüketilen gazlı içecek oldu. Sorarım neyimiz eksik ? Bir çok arkadaş yok süreklilik , emek falan diyecek ama emin olun değil. Ben bir site yapacağım 2 sene uğraşacağım rica minnet 200-300 kişi üye toplayacağım ve hit yok denecek kadar az olacak ve en sonunda bu projeyi kapatmayacağım ! Niye ? 2 senede bana destek verilemeyecek , gelen giden olmayaack neye umut bağlayıp da iş yapıp yatırım yapacağım. Mevzu süreklilik değil , özgünlük değil , emek değil. İnsanlar nelerden neler çıkarıyor da çok tutuyor da biz yapınca havada kalıyor ? Yandex çok mu özgün ? VK çok mu özgün ? Bütün bunlara gerçek cevapları vermek lazım. Ben bilmiyorum bunların cevabını bilen olursa bize de söylesin. Lütfen.
İyi forumlar.