lostyazilim
tr.link

biri markamı sitesinde kullanıyor ne yapabilirim?

15 Mesajlar 1.893 Okunma
lstbozum
tr.link

turksu turksu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek esnaf
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

ototasarruf adlı üyeden alıntı

Ticaret ünvanlarında ve markalarda "Türk" adını bildiğim kadarıyla sadece devlet kurumları kullanabiliyor. İlk yazınızda onay alamadığınız belirtmiştiniz, fakat şimdi umutlu konuşuyorsunuz. Farklı bir isimle mi başvurdunuz?

Marka patentini almadan arkadaşların da söylediği gibi hiçbir hakkınız yok. Orman kanunlarında "Güçlü olan kazanır"

Bence siz akliteli duruşunuzla devam edin, yoksa tutumunuz markanızı daha çok zedelemeye yol açabilir.

Örneğin; İlerde markalaşsanız bile, ilk tanışmamızda bende hiç iyi izlenimler bırakmadınız.

sanırım yazdıklarımı tam olarak takip edememişsiniz Türk ibaresinden dolayı kabul gormez diye Turk olarak yani Turksu olarak basvuru yaptık lakin asıl sıkıntı şu anda kendini bilmezin markamı sitesine yazmaası degil sonucta arastıran bi sekilde dogru yeri bulur da asıl sorun Turksu onayı aldıktan sonra Türksu diye satıs yapanlara mani olurmu bu onay

wmaraci
reklam

ototasarruf ototasarruf WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Web Tasarım & Yazılım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 39 / 52
  • Ticaret 0, (%0)

turksu adlı üyeden alıntı

sanırım yazdıklarımı tam olarak takip edememişsiniz Türk ibaresinden dolayı kabul gormez diye Turk olarak yani Turksu olarak basvuru yaptık lakin asıl sıkıntı şu anda kendini bilmezin markamı sitesine yazmaası degil sonucta arastıran bi sekilde dogru yeri bulur da asıl sorun Turksu onayı aldıktan sonra Türksu diye satıs yapanlara mani olurmu bu onay

Hocam yazdıklarınızı tam olarak takip ettim. Siz kulağı tersten göstermeye çalışıyorsunuz. Benim anladığım bu. Türk Su kabul edilmediyse Turksu da kabul edilmeyecektir diye düşünüyorum. Umarım ben yanılırım ve markanızı patentlersiniz. Ancak siz markanızı hangi isimle tescil ettirirseniz o isimle kullanmaya devam edebilirsiniz. Türk Su ya onay vermeyip Turksu ya onay verenler, aynı hassasiyeti sizin tüm ticari faaliyetlerinizde gösterecektir, ya da öyle olması icab etmektedir.

TÜRKİYE, TÜRK, TURKA, TURCA, TURC ibarelerine ilişkin değerlendirme

TÜRKİYE ibaresi esas unsur ve münhasıran marka olarak verilmeyecektir. Ancak marka örneği üzerinde, marka vasfı oluşturmayacak şekilde markanın yan unsuru olarak kullanılabilecektir.

Türk, Turco, Turca, Turka, Turkish ve Türk anlamına gelecek kelimeler tek başına marka olarak verilmeyecekler, yanına gelen ibareyle birlikte ayırt edici nitelik kazanacaklarsa reddedilmeyeceklerdir. Bu çerçevede, mal/hizmet listesi de göz önüne alınarak, ilave edilecek ibarenin marka olabilme özelliği çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır.

"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Hocam sizin orman kanunu uygulamaya da hakkınız yok. Markam diye bahsediyorsunuz ama o marka şuan sizin değil. İlk önce markanızı belgelendirin, ondan sonra markam deyin.

turksu turksu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek esnaf
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 1, (%100)

ototasarruf adlı üyeden alıntı

Hocam yazdıklarınızı tam olarak takip ettim. Siz kulağı tersten göstermeye çalışıyorsunuz. Benim anladığım bu. Türk Su kabul edilmediyse Turksu da kabul edilmeyecektir diye düşünüyorum. Umarım ben yanılırım ve markanızı patentlersiniz. Ancak siz markanızı hangi isimle tescil ettirirseniz o isimle kullanmaya devam edebilirsiniz. Türk Su ya onay vermeyip Turksu ya onay verenler, aynı hassasiyeti sizin tüm ticari faaliyetlerinizde gösterecektir, ya da öyle olması icab etmektedir.

TÜRKİYE, TÜRK, TURKA, TURCA, TURC ibarelerine ilişkin değerlendirme

TÜRKİYE ibaresi esas unsur ve münhasıran marka olarak verilmeyecektir. Ancak marka örneği üzerinde, marka vasfı oluşturmayacak şekilde markanın yan unsuru olarak kullanılabilecektir.

Türk, Turco, Turca, Turka, Turkish ve Türk anlamına gelecek kelimeler tek başına marka olarak verilmeyecekler, yanına gelen ibareyle birlikte ayırt edici nitelik kazanacaklarsa reddedilmeyeceklerdir. Bu çerçevede, mal/hizmet listesi de göz önüne alınarak, ilave edilecek ibarenin marka olabilme özelliği çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır.

tavsiyeniz nedir ? bu markayı yaratıp yaymak yıllarımızı aldı yeni bir markamı yaratacaz yoksa turksu onaylanırsa etiketleri turksu olarakmı basacaz vs

wmaraci
wmaraci

ototasarruf ototasarruf WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Web Tasarım & Yazılım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 221
  • Beğeniler 39 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
Bu konuda benim tavsiyem ancak işin uzmanına ve bilirkişiye danışmanızdır.

İşin uzmanını PM attım. Yarın arayıp ücretsiz danışabilirsiniz. :)

"Fikirlerin çarpışmasından hakikat ışığı doğar"
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al