merhaba arkadaşlar
bazı projelerim var fakat Türkiye'de o kadar proje çöpe gidiyor ki artık kendi projelerimden vazgeçmek üzereyim.

Şu sıralar araştırdığım bir konu var. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Konu internette marka olmak.

x konulu bir web sitesi açacağım diyelim. tasarımı güzel, güzel bir domain, güzel bir logo güzel bir yazılım vs. vs.
Fakat aynı mantıkta belki 5000 tane site var. Bu rakiplerin arasından sıyrılmak için sizce ne yapmak gerekir.

Yani kullanıcı x konuyu merak ettiğinde direk google a yazıp ilk çıkan sonuçları ziyaret eder. Bundan bahsetmiyorum. Ama kullanıcı düşünmeli ki. Şu siteye bakayım orada vardır belki. Yoksada isterim eklerler vs.

Yani marka bilinirliğini arttırmak. Bu sadece seo ile reklam ile kazanılamaz diye düşünüyorum. Ya da onu karşılayacak reklam bütcesi sağlanamaz. Başka bir formülü olmalı mutlaka.

Aslında aklıma gelen bir kaç husus var. Bunlardan birisi Viral reklam. Lakin projelerim için viral reklam tekniği uygulanamaz.(En azından ben öyle düşünüyorum.)

Bşlangıçta basit gibi gelse de çok karışık bir mevzu bu. Türkler niye facebook'a twitter a üye olmaya başladı mesela. nasıl duydular nasıl bu kadar yayıldı.

Sosyal ağ gibi bir şey düşünmüyorum ama bu kastettiğim sorun sanırım tüm kategorileri kapsıyor.

bazı şeyleri parayla ya da seo ile sağlayamayız bence. mesela yandex Google ı geçemedi. yada n11 gittigidiyoru geçemedi. ama bahsettiğim başarıya ulaşan örneklerde var tabi ki.

konuyu fazla uzatmadan derdimi anlatabildiğimi düşünerek sizlerden fikirlerinizi rica ediyorum.

Lütfen özgün içerik, titiz çalışma prensibi, etik değerler vb. yuvarlak ve amaçtan uzak kelimelerden ziyade marka olmaya yönelik fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


hepinize iyi çalışmalar dilerim