Ben bu yazıya yorum yapmamıştım ama okumuştum. O zamandan bu yana işlerimi hayatımı hiç bozmayacak, keyfimi kaçırmayacak ve beni yormayacak bir seviyeye çektim.
Telefon ile ücretli ve komisyonlu Knight Online item karaborsası işletiyorum.
Birde şehirdeki site sahiplerine yine telefonla ücretli danışmanlık yapıyorum.
Bi öğretmen maaşı kadar kazandırıyor.
Site falan yapmıyorum. Arada sırada Wordpress tema satılıyor 3-5 günde bir. Onda da uğraşmak istemediğimden kullanım klavuzunu 3 kat daha ayrıntılı hale getirdim ve satış sonrası hiçbir destek vermiyorum. Abi şöyle bir sorun vardı diye arayan olunca temayı yeniden kur, ben destek vermiyorum diye kapatıyorum.
Birde elime ne geçerse ebay, gittigidiyor ve sahibinden.com da satıyorum. Ama şu ana kadar sadece külüstür müzik setimi satabildim. 60 liraya :)

Ama önceden daha iyi kazanıyordum. Netten bulduğum firmaları arayarak direkt web sitesi yapalımmı size diye konuşuyordum. %20 sine yapmışımdır heralde site. O şekilde güzel iş çıkıyor. Hatta birinde Denizli deki bi oto yıkamacıyı arayıp abi gel sana bi web sitesi yapalım demiştim. Harbimi, valla bende site yaptıracaktım, yapalım ya demişti adam :)

Böyle yani. Biraz çabalamak lazım. Eniştelere, amcalara, amcaoğullarına, teyzeme bile site yaptım zamanında. 100 200 ne verirse aldım. Arkadaşların çoğuna yaptım. 50 liraya falan tek sayfalık cv ler yaptım. Yakın çevre ve akrabaları da değerlendirin diyorum yeni başlayanlara.

Özellikle 18-20 yaş arası arkadşlar, babalar gününde babanıza bir site yapın. Canım babam falan diye. Oradan el öpme kutlama bahşişinden de iyi para gelir. Şaka yaptığımı sanmayın.