-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Art Director
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
merhaba arkadaşlar
bazı projelerim var fakat Türkiye'de o kadar proje çöpe gidiyor ki artık kendi projelerimden vazgeçmek üzereyim.
Şu sıralar araştırdığım bir konu var. Yardımlarınızı rica ediyorum.
Konu internette marka olmak.
x konulu bir web sitesi açacağım diyelim. tasarımı güzel, güzel bir domain, güzel bir logo güzel bir yazılım vs. vs.
Fakat aynı mantıkta belki 5000 tane site var. Bu rakiplerin arasından sıyrılmak için sizce ne yapmak gerekir.
Yani kullanıcı x konuyu merak ettiğinde direk google a yazıp ilk çıkan sonuçları ziyaret eder. Bundan bahsetmiyorum. Ama kullanıcı düşünmeli ki. Şu siteye bakayım orada vardır belki. Yoksada isterim eklerler vs.
Yani marka bilinirliğini arttırmak. Bu sadece seo ile reklam ile kazanılamaz diye düşünüyorum. Ya da onu karşılayacak reklam bütcesi sağlanamaz. Başka bir formülü olmalı mutlaka.
Aslında aklıma gelen bir kaç husus var. Bunlardan birisi Viral reklam. Lakin projelerim için viral reklam tekniği uygulanamaz.(En azından ben öyle düşünüyorum.)
Bşlangıçta basit gibi gelse de çok karışık bir mevzu bu. Türkler niye facebook'a twitter a üye olmaya başladı mesela. nasıl duydular nasıl bu kadar yayıldı.
Sosyal ağ gibi bir şey düşünmüyorum ama bu kastettiğim sorun sanırım tüm kategorileri kapsıyor.
bazı şeyleri parayla ya da seo ile sağlayamayız bence. mesela yandex Google ı geçemedi. yada n11 gittigidiyoru geçemedi. ama bahsettiğim başarıya ulaşan örneklerde var tabi ki.
konuyu fazla uzatmadan derdimi anlatabildiğimi düşünerek sizlerden fikirlerinizi rica ediyorum.
Lütfen özgün içerik, titiz çalışma prensibi, etik değerler vb. yuvarlak ve amaçtan uzak kelimelerden ziyade marka olmaya yönelik fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
hepinize iyi çalışmalar dilerim
1 kişi bu mesajı beğendi.
KTB
xxxx
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
249, (%100)
Bu sorunun cevabı sizin olmaz dediğiniz viral reklam bence hocam. Çünkü internet dediğiniz gibi çok fazla klonlanan sitelerden oluşan bir çöplük haline geldi, bu çöplükten en başarılı olanlar doğru tasarım, içerik, optimizasyon yapanlar.
Siz marka olarak nasıl öne çıkarım diyorsunuz bunun yolu nasıl yeni bir banka açılıyorsa, ör: odeabank, H.Avşar reklamlarda oynattı vs. Seven sevmeyen herkes konuştu bu kadını odeabank'ın viral reklamı oldu. Cadde üstünden geçerken odeabank şubelerine bakıyorum o kadar güzel ki insanın gidip hesap açası geliyor.
Yani iki yolu var dediğim gibi viral ve kullanışlılık.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Zen
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Marka olmak sadece para ile olur. Tasarım, seo vs... bunların hiçbiri marka olmakla alakalı şeyler değil.
Yani sürekli yüksek miktarlarda reklam vereceksin. Ticaret yatırım işidir. para kazanmaktan önce büyümeyi düşünmek gerek.
bazı şeyleri parayla ya da seo ile sağlayamayız bence. mesela yandex Google ı geçemedi. yada n11 gittigidiyoru geçemedi. ama bahsettiğim başarıya ulaşan örneklerde var tabi ki.
O dediğin firmaların onları geçememesinin tek nedeni bütçe yani para meselesi.
gittigidiyor arkasından amazon.com var yandex'in google'ı geçmesi senin tayyibe karşı cumhurbaşkanı adayı olarak yarışman gibi birşey... google heryıl milyarlarca dolar kazanıyor bir okadar da yatırım yapıyor. Yandex'in daha türkiye reklam piyasasına girecek kadar bile beyni yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
online sales maneger
-
-
Ad Soyad
G** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Bşlangıçta basit gibi gelse de çok karışık bir mevzu bu. Türkler niye facebook'a twitter a üye olmaya başladı mesela. nasıl duydular nasıl bu kadar yayıldı.
bilmiyorum kaç kişinin dikkatini çekti ama televiyonlarda dizilerde ve filmlerde bu sosyal medyaların reklemı çok döndü mesela face ( recep ivedik ilk filminde facede amele kaynıyo:) (Twitter ama ben tivitır olarak kullanmak istiyorum ) tivitır için bi ara bir dizi vardı zengin liseli olayları ismini hatırlamıyorum orada tivitır nicki bilmem ne prenses gibi olaylar geçiyordu ve kaldıki face şuan bile adwords reklamlarında yer alıyor muhtemelen dikkatinizi çekmiştir. ve yazılım ne olursa olsun reklam, proje, takım kadar önemli
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Herşeyin başı reklam diyordum ve hala da bu sözümü korumaktayım. Reklam olmadan birşey olmuyor. İyi reklam, iyi bir tasarım, iyi optimizasyon olursa tamamdır.
daimon
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Yazılım Mühendisliği
-
-
Ad Soyad
R** Ş**
-
-
-
Ticaret
5, (%60)
Tabiki reklam ile sağlarsın hocam ancak, hangi kitleye hitap edeceğini, hangi kitleye nasıl hitap edeceğin ve nerde edeceğin çok önemli. bunların yanında nasıl hitap edeceğin de önemli. tabiki hitapda bulunmadan önce o insana bulunacağın hitabın ilgi çekici gelmesi gerekli. bunu da viral reklam ile yaparsın.
Viral reklam anlayışın ne bilmiyorum ama, siteyi illa birşeylerin içine gömmek olmasın. Örneğin coca-cola yı ele alırsak, adamlar o kadar fazla reklam yaptılar ki, kırmızı gördüğüm her yerde coca cola aklıma geliyor. Aynı şekilde facebook mavisi. Bu da yaptığın projeyi karakterlendirmek ve o karakteri belirli bir nesne ile ilişkilendirmekle alakalı. tabiki yine bunları doğru yerde ve doğru zamanda doğru insanlara yapman gerekli.
Bu arada n11 gittigidiyoru geçemedi ancak daha çok yeni. Ve süper ilerliyorlar bence, hatta bi kaç gözlem yaptım. Uğur böcekleri n11.com u çağrıştırıyor bi kaç insanda, şahit oldum :F
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Ekonomist
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çok para, Çok reklam, Büyük beyinler... Markanın sırrı bunlar bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Art Director
-
-
Ad Soyad
Y** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Olayın sadece reklamdan ibaret olacağını düşünmüyorum ben. Farklı metodlar olmalı sanki. Olayları kafamda kurgulayıp baktığımda sanki zincirdeki bir halka eksik gibi. Tabi ki de çok para çok reklam işi çözecektir. Fakat bu olmadan da büyük başarılar olabilir-olabilmeli.
KraL41
#banaoylebakma
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Wp Cooder
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Yatırım, reklam olmadan da belli bir kitleye hitap edebilirsin fakat, bu çok uzun zaman alır. Reklamı dönmeyen işlere de ne yazık ki biz, kimselere önermiyoruz.
Yani, 1 ayda reklamsız 10 tane kullanıcı elde edebilirsen, reklamla 100 tane edebilirsin. Buda daha hızlı ve daha fazla markalaşmanı sağlar.