Yok dikdatör, yok Müslüman değiller, yok Tayyip, yok AKP. Arkadaş şu konuda birkaç arkadaş dışında kimse tarafsız bir şey yazmamış ki.
Müslüman değiller demeyin, büyük gaflete düşersiniz. Müslüman olan bir insana kafir demek büyük günahtır.
Olayları tarafsız bir şekilde yorumlamak istiyorum. Öncelikle Konya'da yaşadığımı belirtmek isterim ki burada da Suriyeli insan sayısı oldukça fazla. Hatta babamgilin dükkanının bulunduğu apartmanda da bir aile oturuyor. Gerçekten tertemiz, eli yüzü düzgün insanlar. Hatta yaşam tarzlarına baktığımda emin olun ki bizden daha Müslümanlar. Taş çatlasın 12 yaşında bir çocukları var ve her vakit namazını camide kılar. Ve o kadar güzel bir sesi var ki birkaç ayet okusa biraz daha oku dersiniz. Bu dediğim insanların kimseye bir zararı yok.
Geçen gün akşam namazını kıldım camiden çıkıyorum, camiden çıkarken 4 veya 5 Suriyeli. 2'si büyük, diğerleri çocuk daha. Büyük olanlar da anneleri olsa gerek. Para dileniyorlar. Baktığınız zaman içiniz parçalanır. Ama bir yandan da bu şekilde dilenen insanların sayıları oldukça fazla.
Her toplumun içinde çürük insanlar muhakkak vardır. Bizim aramızda yok mu? Hatta bu forumda yok mu sanıyorsunuz. Geçen haftalarda İstanbul'a gittim. Geçen sene olayların başladığı Gezi Park'ına gideyim dedim, merak ediyorum. Parka bir girdim, içki içmiş, zil zurna sarhoş olmuş biri. Durmadan bağırıyor. Cebinden bıçağı çıkardı başladı kolunu kesmeye. Şimdi o adam kolunu kesmek yerine bana saldırsa ne olacaktı? Bu insan o Suriyeliler'e göre çok mu temiz şimdi?
Bu insanlar zor durumda, sahip çıkan kimse yok bizden başka, ama son zamanlarda ben de muallakta kalıyorum, ayırt etmeksizin her insanı ülkemize almak ne kadar doğru diye.