Ya herkes birşeyler söylemiş bende kendimden örnek vereyim.Benim ki öyle kanlı bıçaklı bir örnek değil ama düştüğümüz durumu göstermek için güzel bir örnek.

6 daireli bir apartmanda yaşıyorum.Apartmanın ara elektiriği en üst kattaki komşunun sayacına bağlanmış zamanında.5 yıldır aynı yerde oturuyorum. Bu suriyeliler o daireyi kiralayınca öğrendim.Adam kapıma gelmiş elinde 26 tl lik elektrik faturasıyla daire başı 5 lira istiyor.ara elektriği için...kendi haric 5 daire 5*5=25 26 lira faturası var bu adam bir ayda1 liralık elektrik mi yaktı.6 dairelik otomatik zaman sayaçlı 10 sn açık duran bir ara elektiriğinin 25 lira geldiğini iddia ediyor.Vermeyince kavga çıkardı.Olay polise intikal etti.

Polis ne dedi biliyor musunuz?

Başınızın gözünüzün sadakası olsun verin beş lirasını ..
Bu nedir ya kendi memleketimde kendi apartımanımda elin ne idüğü belirsizine ne sadakası veriyorum ya...kendi açlarımızı doyurdukta elin suriyelisi mi kaldı.

Adamlara acımam acıyana da hoş gözle bakmam kimse kusura bakmasın adam kalkmış benim memleketimde beni öpmeye çalışıyor benim polisimde onun tarafını tutuyor.Huzur falan kalmadı.Adamlar kiralarını ödüyorlar evet ne ile ödüyorlar....Devlet-i alimizin kelle başı ödediği maaşlarla 10 kişilik hanelerinde kimi 500 Euro kimi 750 Euro diyor ben bilmiyorum nüfusta çalışan birinden duydum 750Euro aldıklarına dair ki bu 1500 liranın da üzerinde bir rakam yapar..Biz asgari ücret için bir ay çalışalım 1500*10=15.000 lira gelirle adam nasıl ödemesin evinin kirasını..

Neyse iyi niyetle yaklaşan arkadaşların da aynı şeyleri yaşadığında tepkileri ne olacak merak etmiyor değilim