Tanıtım yazısını geçtin, SEO olayı çok kötü ticarete döndü. Bilmeyen insanlarda 30-40 TL verip SEO Paketi satın alıyor, ondan medet umuyorlar.

Adam diyor ki:
20 PR9 Backlink
200 Whois Backlink vs vs... Sadece 20 TL.

Yaptıkları da last.fm, wordpress.com gibi sitelere üye olup, üye bilgilerinde Web Site kısmına web sitesinin adresini yazmak. Alın size hiçbir işe yaramaz, aksine sana zarar getirecek bir backlink.

Sitenin en işe yaramaz, en geride kalmış, nofollow olarak ayarlanmış, Google'ın bile takip etmediği bir sayfasından 1.000.000 tane backlink alacağına, aktif olarak çalışan PR5 bir haber sitesinde, haberlerin birinde sitenin linki çıksın , ondan 1000 kat daha iyidir.

Sonuç olarak düşünürsen, sağlam, değeri yüksek, ziyaretcisi bol bir sitede bir yazının içinde abartmadan verilen bir link , diğer hepsinden daha iyidir.
Ama öyle kaba kaba,

"arkadaşlar bilmemne sitesi çok müthiş, hepinize tavsiye ediyorum, aha linki"

gibi bir tanıtım yazısı olmayacak.
Herhangi bir konuda yazarken, o konuyla alakalı bir siteye link verilmeli. Mesela,

"ebru sanatı ile ilgili daha fazla bilgi almak için, Ebru Sanatları Okulu'nun web sitesine de bakabilirsiniz."

gibi araya sıkıştırılmış bir link çooook daha etkili olacaktır. Hem Google'ı hem de ziyaretciyi çeker kendine.