Her geçen gün içerik pazarlama’nın önemi bildiğiniz üzere artıyor,

Bir markanın kendisini en doğru ve etkili anlatacağı mecralardan biri de kurumsal blog’tur.

Kurumsal blog kavramını, şirketlerin web sitelerinin altında yapmış oldukları düzenli yayıncılık olarak tanımlayabiliriz. Sosyal medya pazarlama stratejisinin önemli ayaklarından biri olan kurumsal bloglar doğru kullanıldığı takdirde başarılı bir pazarlama aracı olabilir. Buna rağmen hala bir kurumsal bloga sahip olmayan birçok marka bulunuyor.

Peki, henüz bir kurumsal blog sahibi olmayan ve kurumsal blog oluşturmayı düşünen markalar nelere dikkat etmeli ? 15 madde’de sırayalım .
1) Kurumsal bloglar, sosyal medya hesaplarıyla entegre olmalıdır.
2) Kurumsal bloglarda yer alan içerikler resimli, samimi, okunabilir türden olmalıdır.
3) Kurumsal bloglarda markanın faaliyetleriyle alakalı ilginç, renkli, eğlenceli ve ortalam uzunluktaki yazılara yer verilmelidir.
4) Kurumsal blogların takip edilmesi açısından düzenli içerik üretimi önemlidir. Bu yüzden istikrarlı bir içerik planlaması gerekir.
5) Kurumsal bloglar markalar ile ilgili basın bültenlerinin yayınlandığı alanlar değildir. Bu yüzden kurumsal bloglarda markayı övücü ve rakibi küçültücü ifadeler yer almamalıdır.
6) Kurumsal bloglarda profesyonel bir içerik yönetimi ve SEO bilgisi ile hareket edilmelidir.
7) Kurumsal bloglarda şirket çalışanlarından da faydalanılacağı gibi profesyonel blog yazarlarından da içerik desteği sağlanabilir.
8) Kurumsal bloglar hedef kitlenize ulaşmak için en önemli araçlardan biridir ve bu doğrultuda içerik üretimi önemsenmelidir.
9) Kurumsal blogların sektörle ilgili internet aramalarında en önde çıkılabilmesi için arama motoru optimizasyonu son derece önemlidir. Bu yüzden içeriklerin SEO uyumu gözetilerek hazırlanması gerekir.
10) Kurumsal bloglar kriz yönetimi açısından son derece etkili ve faydalı mecralardır. Markanın tüketiciye ulaşmasında bir köprü görevi gördüğü gibi olası bir krizi yönetmek açısından da kilit bir noktada yer alır.
11) Kurumsal iletişim açısından masrafsız ve etkilidir.
12) Kurumsal blogların sade ve işlevsel bir tasarıma sahip olması önemlidir. Kurumsal blogların mobil cihazlarda da kusursuz bir şekilde görüntülenmesi gerekir. Bunun yanı sıra sosyal medya paylaşım butonları kurumsal bloglarda mutlaka yer almalıdır.
13) Kurumsal bloglarda okuyucular yazılara yorum yazılabilmelidir. Bu, marka takipçileriyle etkileşim sağlanmasında son derece önemlidir.
14) Kurumsal blog, istikrarlı bir şekilde hazırlanmadıktan sonra hiç yapılmamalıdır.
15) Kurumsal blogların sıkıcı içeriklere sahip olması ve düzensiz hazırlanması marka imajını zedeleyici olabilir.
Markaların başarılı ve aktif bir kurumsal blog için profesyonel danışmanlık alması gerekebilir. Bu hizmet içerik yönetimi konusunda tecrübeli olan içerik ajanslarından alınırsa başarılı olma ihtimali yüksektir.

Örnek olarak,
Türkiye’de kurumsal blogu en aktif markalardan biri GSM operatörü Turkcell.

Turkcell Blog, ile birçok farklı konuda profesyonel kişilerin yazdığı içerikler ile önemli bir bilgi kaynağı durumunda yer alıyor. Düzenli olarak güncellenen Turkcell Blog, kurumsal blog yönetimi konusunda verilebilecek başarılı bir örnek olarak öne çıkıyor.

Kaynak ; http://emremetin.com/kurumsal-markalarin-bloglari-nasil-olmali/