Değerli arkadaşım haram veya helal olmasıyla ilgili atıfta bulunmadım, ikili opsiyonda başta 1000 dolar kazanmanın verdiği hevesle evini ipoteğe verip, 2 ayda 80.000 dolar kaybetmiş birinin yakını olarak konuşuyorum. Birebir yakından inceledim, sistem aynen progressive slot makinaları gibi çalışıyor kesinlikle gerçek piyasa verileriyle ilgisi yoktur. tam yükseğe yatırdığınız para evet artıyor derken eğer sistemin eli daha kara doymamışsa tam kapanış anında kurdan bir kuruş düşerek yatırdığınız parayı elinizden alır. Yüzde yüz manipülasyon vardır. Tekrar ediyorum, İkili opsiyondan uzak durun.
Forex yani çeşitli ülkelerdeki dövizlerin arasındaki çapraz kur farklarından para kazanma işine ise bir diyeceğim yoktur. Her spekülatif piyasa gibi risklidir ancak kumar değildir, bir iş koludur.
Forex yani çeşitli ülkelerdeki dövizlerin arasındaki çapraz kur farklarından para kazanma işine ise bir diyeceğim yoktur. Her spekülatif piyasa gibi risklidir ancak kumar değildir, bir iş koludur.
bariz veriler (çok kötü bir ekonomik çizgi, savaş, terör saldırısı, savaş hazırlığı vs..) yoksa işin içinde forex piyasası asla ve kat'a speküle edilemez. bill gates tüm servetini yatırsa yine speküle edemez... 1,5 trilyon dolarlık piyasaya 50milyar dolar ne yapar? farzet savaş hazırlığı var tl düşecek diyr bill geldi satış verdi iyice öldürmek ve hızlı iniş için, geri kalan insanlarda savaş olmaz deyip alış emri verdi. sence bill in marjini yetermi buna? yada billin satış emirleri ne kadar etkileyebilir?
forexte yatırdığınız paranın 1/3 ü azami işlemde olmalı. bu 1/3 ünde 1/3 ü ile tek yönlü işlem yapın. çok acil durumlar içinde kalan 1/3 ünü hedge için ayırın. diğer 1/3 ü ise çok acil durumlarda kullanın (fırsat alım ve satımları için olabilir.)