Tanıtım yazısının bir mantıgı var. Adam sadece ilgili kelimelere link verilirse başarılı olacaktır. Aksi taktirde, nofollow link ile verilen tanıtım yazısıda gereksizdir.
Buna malesef katılmıyorum. nofollow link doğal bir linktir. Sadece PR değerine etki etmez. PR1-2 değeri olup 200k hit alan çok fazla site var. Tek özellikleri, bolca nofollow linke sahip olmaları.... Sıralama konusunda en çok nofollow linklerin önemi vardır. Tabi birkaç nofollow link işe yaramaz. Nofollow linkler sitenin alt sayfaları için çok önemlidir. Ayrıca Nofollow linkler sitenin diğer insanlar tarafından ne kadar tutulduğunu gösteren linktir. Birçok kişinin düzenli olarak sizi paylaşması lazım sitelerinde, sosyal medya hesaplarında vs... Hergün 100 değişik yerde farklı alt sayfaları, farklı kişiler tarafından paylaşılan bir sitenin hiçbir seo çalışmasına ihtiyacı yoktur.... Yani sizin tek başınıza edindiğiniz nofollow linkleri google çok kolay çözüyor :)
Dofollow ise para ile satın alınan veya eşin dostun verdiği güvenilirlik göstergesi linktir genellikle. Google zaten bunu biliyor. Dofollow linklerin çıktığı sitelere göre etki ediyor.
Ama spam cezası yemiş, bu işi link satış ticaretine dönüştürmüş çöp PR'li sitelerden dofollow link aldığında sende sitenin kaderini link aldığın siteyle özdeşleştiriyorsun.