OrhanYayla adlı üyeden alıntı

Hocam sizin sorunuz şöyle olmuş ;

Yaşamak için yemek yemeye ne gerek var, bence hayatımızı devam ettirebilmemiz için su-ekmek yesek içsek yeterli.

Ben size hemen bir örnekle arz edeyim. Bir koşucu düşünün. Daha doğrusu koşucular .

Koşucular = Web Siteler

Sporcularımızın hayatta kalması için ekmek-su yemesi şart. Sitelerimizin de özgün içerik yemesi gerekiyor :)

İşte hayati noktaya geliyoruz. Rekabet !

Sporcularımızın rekabet edebilmesi için sadece sınırlı gıdalar yemesi yetmez. Et yiyecek balık yiyecek, ek vitaminler alacak, gerekirse enerji içecekleri.

İşte bu saydığımız özel besinler de sitemize aldığımız backlink,tanıtım yazıları,reklamlardır.

Bakın hayatta kalması için demiyorum REKABET edebilmesi için diyorum. Google 'ın yıllardır sürdürdüğü bir strateji bu. Diğer siteler not vericek aga bunun başka yolu yok :) Tek dikkat etmen gereken kuralı usulüne göre oynamak. Yani koşudan önce sporcunuza çok enerjik olsun diye 3 litre enerji içeceği içirirseniz pek sağlıktan anlamam ama ya bayılır ya da koşamaz. Gidipte 1 aylık siteye milliyet.com.tr 'den backlink almayın yani ve buna benzer spam sayılabilecek şeyler.

Yani işin sonu "SADECE ÖZGÜN YAZI İLE REKABET EDEMEZSİNİZ BU EN BAŞTA GOOGLE 'A TERS BİR DURUM :)"

Umarım Faydalı Olur.

Orhan YAYLA


Hala anlatamıyorum. Bakın ben tanıtım yazısının faydası yok demiyorum. Alexa değeri ilk 100 hadi en çok 250 diyelim bu tip sitelerden tanıtım yazısı almıyorsanız diğerlerinin hiçbir anlamı yok hepsi çöp değerinde. Sohbet, mİRC gibi kelimeler en çok aranan kelimeler değil mi? Ama ben bu kelimeler de zamanında ne tanıtım yazısı, ne reklam, ne link çıkışı yaptım? Sadece özgün yazıyla ill sayfadaydım? Peki bu nasıl oldu, bunu açıklamanızı istiyorum. Sohbet kelimsinin rekabeti paha biçilemez zaten. ee.. Ben ilk sayfaya geliyorsam sadece özgün yazıyla, domainim daha 4 aylık. Google bana sohbet gibi bir kelimese torpil mi geçiyor bana bunu anlatır mısın?

Ayrıca genel blog sitem vardı ne et yedirdim, ne baklava hiç unutmam 102 tane özgün içerikle sadece suyunu verdim 2 K günlük hit alıyordu? Peki bu tanıtım yazısı alanlar, link peşinde koşanlar, reklam derdinde olanlar neden alamıyor bu hiti?

Facebook`un tarihini araştırın linkle mi büyüdü, tanıtım yazısıyla mı? Yandex, linkle mi büyüdü, tanıtım yazısıyla mı? Sadece sade bir tasarımla büyük bir yatırımla her ülke genel yayın, kanallar üzerinden yaptığı reklamlarla tanınmadı mı?

Yani senin ana silahın " özgün yazı " senin sitende özgün yazı, içerik yoksa tanıtım yazısının mantığı var mı arkadaşım?

Ayrıca ben tanıtım yazısıyla filan hiç uğraşmadım ileteyim bunu arkadaşlar bundan bahsetmiş.

Et dedim, baklava dedim kusura bakmayın orucum. Artniyiyetli söylemedim.