Blogları gezip bir gezgin gibi onları tek tek incelemek hobim desem hiç yalan olmaz. İşte bundandır çok fazla detayın kafamdaki birleşimlerinden çıkan yazılardan biri de şimdi okumakta olduğunuz yazıdır.

Blogların yeni açılmasıyla acemilikten olsa gerek diye düşündüğüm ve bunun belkide hata olduğundan farkında olmayan yurdum blogcusuda blog hayatında ilerleyen dönemde serzeniş etmesin diye burada açıklıyorum. Özellikle konulu bloglarda (yanlış anlamayın!) gördüğüm hatalar daha fazla olduğunu söylemeliyim. Şimdi geçelim bu hatalar neymiş görelim. Bu arada bunları yeni açılan bloglar olarak değerlendirin ama sizde şu anda yapıyorsanız gözden geçirmenizde fayda var.

1- Benzer İçerik İle Merhaba Demek



Benzer içerikten kastım gündemdeki konuları ısıtıp sunmak hatta bazen ısıtmayıp hazır sipariş verilmesinden başka bir şey değil. Çünkü zaten var olan konuları birde siz yazsanız ne yazmasanız nedir yani ? Buradaki konularda şu tarz konular “Nokia satıldı, okullar açıldı, buse terim evlendi, iPhone 6 tanıtıldı” diye klasik yazılardır. Bunların size katkısı olmadığı gibi çoğu yeni blog arayan benim gibi insanlar görünce direk tarayıcıyı kapatıp kaçıyor.

Bunlarla zaman kaybetmek, boşuna parmaklarınızı yormak yerine, daha farklı yazılar yazmanızı daha güzel olacaktır. Örnek: “Nokia neden satıldı, buse terim düğünde neler giydi, iPhone 6′da yeni eklenen özellikler neler”. Bu tarz yazılar hem ilerleyen zamanlarda size ziyaretçi kazandırmaya devam edecek hem de mevcut takipçileriniz için veya sizi görenlerde merak uyandırarak okunmanızı sağlayacaktır.

2- Yeni Blog Farklı Tasarım



Blog açaçacak arkadaşlar hemen domain hosting alıyor veya blogspottan hesap açıp içine merhaba yazısı hopp blog aleminde yerini aldığını sanıyor ama o kadar kolay değil malesef. Bu işe başlamadan önce bir bakın neler lazım diye. Bir bakın tasarım olarak neler var diye. Ücretli ücretsiz tasarımları inceleyin beğendiğinizi şöyle 1 hafta iyice bakın sonra kurup öyle açın sitenizi. Lokanta açacak adam masa sandalye alıp mı lokanta açar yoksa, dükkan araştırıp beğenip içini yaptırıp öyle mi malzeme alıp donatır.

İşte albenisi olan ve yazıları öne çıkaran temalar ve mümkünse böyle derinliklerde saklanmış tasarımları kullanın. Giren kişinin dikkatini ne kadar çok çekerse unutması da o kadar güç olur.

Bloglar sanal alem dışındaki dış dünyadaki olaylarla ilişkilendirin sizin için faydalı olacaktır.

3- Aliveli.com Logonuzu Kullanmaktan Vazgeçin



Hakikaten merak ediyorum bu logoları kullananlar hiç düşünmüyor mu ? Çünkü insanlar ilerleyen yaşlarında artık zihinlerinde çok şey tutamaz. Görseler bile unuturlar. Hele hele şöyle diyim bir sürü sekme açtıysa ve aa şurada bir şey okudum neredeydi diye arayacak kadar unutkan olabilirler.

Bu yüzden biz unutturmamalı ve sürekli dikkatlerini üzerimizde toplamalıyız. Çünkü blogun gıdası ziyaretçidir. Ziyaretçisiz blog, susuz ağaç gibidir. Zamanla kuru ve ölür. Bu yüzden blogunuza bir logo yapın veya yaptırın. Basit olsun, dandik olsun ama sizi yansıtacak farklı bir şey olsun. Photoshop veya türevlerinde font ile yazılan logolardan vazgeçin. İnsanlar zaten isim soyisim domainleri unuturken bari kolaylık olsun diye siz bir adım atınız.

Önceden ziyaret ettiğim sitelerde bazen tasarımdan farkederek aa buraya önceden de geldim bakayım diye kurcalamaya başlıyorsam ben, benim gibi yapan da çok sayıda olacağını düşünüyorum. Bu yüzden sizde bir iz bırakacak bir şey yani logo yapın. Paintte bile çizebilirsiniz ama farklı olsun sizin olsun derim.

4- Reklam Alanlarınızı Sergilemeyin



Şöyle bakıyorum yeni bloglara daha açılalı 2 gün geçmemiş, sadece merhaba dünya yazısı var iken sağ tarafta aylık sadece 5 tl reklam alanı kutuları görünce o an yıkılıyorum işte. Ee be kardeşim daha yeni açılmışsın, tanınmış olsan neyse, pr değerin vs. olsa neyse, ünlü olsan neyse de o alanı kim niye alsın. Bunu göre demez mi, burası para için kurulmuş diye. Şahsen ben derim ve okuyacaksam bile okumam çıkar giderim.

Yapmayın etmeyin belli seviyeye gelmeden reklam alanı eklemeyin. Hatta reklam bile almayın. 1 sene geçsin hele biraz hitlenin biraz reklamınızı siz yapın sonra duruma göre alırsınız. 10 tl 25 tllik reklam parası size bir şey katmaz. O seviyeye getirene kadar harcadağınız emeğe evde bir şeyler yapıp dışarıda satsanız daha karlıdır. O nedenle siz siz olun reklam alanı direk ekleyerek işe koyulmayın.

5- Aynı Resmi Kullanmanın Verdiği Acelecilik Duygusu



Yazıların albenisi ya da yazıları destekleyen tek araç resimdir. Bu araçlarıı yeni yazınızı tanıtırken kullanacak olmanızdan ötürü sizler farklı resim kullanın. Direk google imageste çıkan ilk resim yerine kendiniz bulun edin, 3-4 resmi birleştirin edin sonra onu kullanın. Bu sayede hem seo açısından hem de konuların ayrılmasında size faydası büyük olacaktır.

6- Domain Seçerken Titiz Olun



Domain bir kere alınıp sonrasında değiştirmenin zor ve meşaketli olduğu bu yüzden birinde karar kılmanız gereken yegana önemli bir olaydır. Bu yüzden bunu iyi düşünün çünkü sonra pişmanlıktan ziyade size pek sıcak bakmayabilirler. Özellikle yazması zor, anlaşılması kolay olmayan ve her defasında ziyaretçiyi yoran domainlerden kaçının. Bunun dışında sırf almak için domain almayın. Abuk sabuk saçma isimlerle alınıp kurumsal kava yaratmak isteyenler yok mu onlar işte bu konunun özeti diyebilir. Murat124 Blog diye alıp Murat 124 Habercilik diye haber sitesine dönüşünü düşünün ve dediğimin ne demek olduğunu eminim anlayacaksınız.

Kaynak: http://www.bloghocasi.com/yeni-bloglarda-sik-rastlanan-hatalar.html