merhaba arkadaşlar konuyu baştan sona okudum. benim görüşüm;

site içi linkler için belirli bir sınır yoktur. site içeriğine bağlı olarak link sayısı çok fazla olabilir. ancak link sayınız bir sayfa da 100 ve üzeri ise site içeriğinizin kaliteli olması gerekir. Kaliteliden kasıt kullanıcı için bilgi verici, google gözünden de özgün olması gerekir. sayfa içerisinde 2 cümle içerik olup, link saysı ise 200 tane olursa bu artık spama girmez ama size google gözünde - puan getirir. yazdıklarım tamamen kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum.

bir diğer hususta makale içerisinde yapılan linkleme ile alakalı. bu konuda ki görüşüm ise şu;

yazılan makalenin uzunluğuna bağlı olarak link sayısı değişebilir. örneğin 600 kelimelik bir makale de link sayısı 3ü geçmemeli ve hatta 1 yada 2 olmalı. daha uzun makaleler de bu sayı artabilir. bence dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, yazdığınız makale içerisinde alanında güçlü sitelere link vermeniz gerekli. güçlü kelimesi ile ne kastettiğimi şu örnekle açıklayayım.
örneğin ;
google sorgularında yerel bir oto galerinin sıralamasını yükseltmek istiyorsunuz. diyelim ki o yerel yerde eskişehir olsun. dolayısıyla hedef kelimeleriniz eskişehir 2. el araç, eskişehir ikinci el araç fiyatları gibi kelimeler olacaktır. bu durumlarda makale yazarken alanında otoriter olan, araba.com yada sahibinden.com gibi sitelere link vermeniz sizin için iyi olacaktır. tabi bu tamamen benim görüşüm.

hepinize başarılar :)