ilk paragrafı özgün ve full keyword yap, geri kalanı kopya alsan bile olur
bu yöntem kısa vadede başarılı olabilir. ancak uzun vadede ben başarılı olacağını düşünmüyorum. Google gibi bir şirketi gözünüzde küçümsemeyin. İngilizce aramalarda nasıl sonuçlar verdiğini test edin. İleride bunun Türkçe sorgularda da yaşanacağını öngörmek çok da zor değil.
Konuyu açan arkadaşımın sorusuna gelince;
benim görüşüm verdiğin örnekten de yola çıkarak, her paragraf için yine keyword kullanabilirsin. ilk paragrafta keywordlerinin bulunması tabiki önemli. ilk parafrafı yazdın bitirdin diyelim. diğer hobilerle ilgili ise, ".... bir diğer yararlı hobi ise .... dır...... sebepleri bu hobiyi yararlı hobilerden yapmaktadır." gibi cümlelerle bu sorundan kurtulabilir ve yazı bütünlüğünü sağlayabilirsin. cümlelerim biraz garip olmuş olabilir ama bunu yazdığın makaleye göre planlayıp özelleştirdiğinde sorun çözülmüş olur :)
Google algoritması giderek insan gibi olmaya başladı. Google'ın da dediği gibi; siteni arama motorları için değil, kullanıcılar için oluştur. Yukarıda bahsettiğim gibi ingilizce sorgularda mükemmel bir hal aldı. bu elbet türkçe içinde gerçekleşecek.