lostyazilim
tr.link

Ne Öğrenmeliyim ?

11 Mesajlar 2.244 Okunma
lstbozum
tr.link

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)
Bu yazı bir dil öğrenerek geçirmek istemiştim fakat tembellikten sadece niyet etmekle kaldım ama kararlıyım, sizlere soruyorum ilk hangi dili öğrenmeliyim, web programlama dillerinden bahsediyorum, örneğin bir projem olduğunu var sayalım, onu gerçekleştirmek için bilmem gereken diller asp html php falan fistan fakat ben hangisinden başlamalıyım, php'yi biraz inceledim php arkadaki görünmeyen yüz gibi bir dil sanırım, yani işleri yapan ama görünmeden arka planda çalışan yüz, dizayn aşamasında html e geçiyoruz sanırım, her neyse kolaydan yada hızlı öğrenme açısından ilk hangi dilden başlamalıyım ? (html,asp,php vs.vs)

wmaraci
reklam

Shrikeen Shrikeen Frontend Developer Kullanıcı
  • Üyelik 24.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Front End Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ş**
  • Mesajlar 2933
  • Beğeniler 745 / 744
  • Ticaret 60, (%100)
İlk olarak html/CSS'den başlamalısın. Daha sonra dillere geçmelisin.
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

XGames adlı üyeden alıntı

İlk olarak html/CSS'den başlamalısın. Daha sonra dillere geçmelisin.

teşekkür ediyorum, inceleyeceğim..

expresstasarim expresstasarim Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek E-Ticaret ve SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 374
  • Beğeniler 18 / 79
  • Ticaret 2, (%100)
HTML ana dilin, bundan başlayarak sırasıyla CSS ve PHP gidersen kendi başına bir yazılım, web sitesi oluşturmaya yetecek kadar bilgi sahibi olursun..

wmaraci
wmaraci

kadir001 kadir001 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek online sales maneger
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad G** Y**
  • Mesajlar 341
  • Beğeniler 298 / 66
  • Ticaret 16, (%100)
çok doğru birde bu yazı var (şimdi çıkmam lazım yarın atarım linkini forumda var ) alıntı ile cevap lütfen

mFurkan mFurkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Anestezi Teknisyeni
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 94
  • Beğeniler 13 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
HTML/CSS ve ardından bir arayüz geliştirme programını (FrameWork,PhotoShop, GIMP vb.) temel olarak öğrenmelisin. En azından ufak tefek kendi işlerini halledebilecek kadar öğrenmen yeterlidir. Ardından kendine bir yol seçmen lazım. Php mi ASP mi ? Bu konuda internette sayfalarca tartışma ve inceleme yazılarına ulaşabilirsin. İkisi de iyidir ve avantajları vardır. Bu adımı iyi atarsan zaten araştırmaların sayesinde kendi yolunu çizmeye başlarsın.
Şimdiden başarılar dilerim.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

expresstasarım adlı üyeden alıntı

HTML ana dilin, bundan başlayarak sırasıyla CSS ve PHP gidersen kendi başına bir yazılım, web sitesi oluşturmaya yetecek kadar bilgi sahibi olursun..

Html den başlamalıyım yani ? peki dikkate alacağım.

kadir001 adlı üyeden alıntı

çok doğru birde bu yazı var (şimdi çıkmam lazım yarın atarım linkini forumda var ) alıntı ile cevap lütfen

mFurkan adlı üyeden alıntı

HTML/CSS ve ardından bir arayüz geliştirme programını (FrameWork,PhotoShop, GIMP vb.) temel olarak öğrenmelisin. En azından ufak tefek kendi işlerini halledebilecek kadar öğrenmen yeterlidir. Ardından kendine bir yol seçmen lazım. Php mi ASP mi ? Bu konuda internette sayfalarca tartışma ve inceleme yazılarına ulaşabilirsin. İkisi de iyidir ve avantajları vardır. Bu adımı iyi atarsan zaten araştırmaların sayesinde kendi yolunu çizmeye başlarsın.
Şimdiden başarılar dilerim.

Photoshop bilgim var, işimi görecek kadar, gördüğüm kadarıyla büyük ölçüde ilk html öğrenmem gerek peki, asp php ayrımı olduğunu bilmiyordum, siz hangisini tercih ediyorsunuz, yine de araştıracağım fakat görüşünüzü almak isterim, yorumunuz için teşekkürler

expresstasarim expresstasarim Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek E-Ticaret ve SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 374
  • Beğeniler 18 / 79
  • Ticaret 2, (%100)
Bence PHP daha yenilikçi ve kolay..Araştırmalarda farkını daha iyi göreceksindir, ama benim tercihim PHP olurdu..

mFurkan mFurkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Anestezi Teknisyeni
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 94
  • Beğeniler 13 / 30
  • Ticaret 1, (%100)

SunSky adlı üyeden alıntı

Html den başlamalıyım yani ? peki dikkate alacağım.

Photoshop bilgim var, işimi görecek kadar, gördüğüm kadarıyla büyük ölçüde ilk html öğrenmem gerek peki, asp php ayrımı olduğunu bilmiyordum, siz hangisini tercih ediyorsunuz, yine de araştıracağım fakat görüşünüzü almak isterim, yorumunuz için teşekkürler

Sana şunu söyleyeyim eğer bir şirkette yazılımcı olarak çalışmayı düşünüyorsan ASP öğrenmen iyi olur. Ancak kendi projelerini geliştiren ve açık kaynak mantığında biriysen PHP her türlü olur. Ben şahsen PHP'ciyim. :)

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

expresstasarım adlı üyeden alıntı

Bence PHP daha yenilikçi ve kolay..Araştırmalarda farkını daha iyi göreceksindir, ama benim tercihim PHP olurdu..

öyle olucak gibi bakalım.

mFurkan adlı üyeden alıntı

Sana şunu söyleyeyim eğer bir şirkette yazılımcı olarak çalışmayı düşünüyorsan ASP öğrenmen iyi olur. Ancak kendi projelerini geliştiren ve açık kaynak mantığında biriysen PHP her türlü olur. Ben şahsen PHP'ciyim. :)

yok, şirkette falan çalışmayı düşünmüyorum, php kullanacağım sanırım, teşekkür ederim hepinize, kısaca taslak şu oldu gibi ;

html/css-php

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al