kerimptk adlı üyeden alıntı

Sosyal medya desteği ile kadınları çok kolay kendine çekebilirsin hocam. Güzel bir facebook sayfan varsa kadınlarla ilgili işlemin önemli bir kısmını halletmiş olursun.

Sektörün rekabetine gelirsek oldukça yüksek bir rekabet oranı var. BUndan 8-9 ay önce 3 aylık moda sitesini 15.000 liraya sattı arkadaşm. Hiti 2500-4000 arası değişiyordu. Sitenin geçmişi ise 7-8 aylık falandır.

Eğer ilgilenebilirsen hertürlü ekmeğini yersin. İster normal reklamlarla ister site satışıyla istersende adsenseyle.


Sosyal medyada kadınlara hitap eden sağlam bir hesabım yok ancak çok yüksek bütçeyle olmasa da sayfalardan biraz reklam alabilirim diye düşünüyorum. Siteye gerçekten emek vereceğim, umarım sosyal medyanın da yardımıyla dediğiniz gibi rakipleri arasından sıyrılabilir. Bir şekilde az çok adsense kazancı getirmeye başlarsa bana yetecektir, önceki mesajlarımda da belirtmiştim aylık 100 lira gelse bile internet, telefon faturamı öderim yeter yani. Tabi düşündüğümden fazla tutup büyük meblağlar getirmeye başlarsa da hayır diyecek değilim :) Teşekkür ederim yorum için hocam. İyi geceler.

Ek Olarak:

stratejist adlı üyeden alıntı

Olayı niş hale getirip, kaliteyi artırın mesela, örnek veriyorum kadın sitelerinin içinde neler var, moda, sağlık, tatil, magazin. Hemen alt başlıklara yoğunlaşın, yoğuınlaşırken kriterleriniz olsun, örneğin sizinde ilginizi çekecen, yazmaktan, yapmaktan keyif alacağınız bir konu olmasına özen gösterebilirsiniz.

Moda; Giyim, markalar, trendler, kıyafet kombinasyonları,
Sağlık: Tıpta son gelişmeler, güncel faydalı bilgiler vs.
Tatil: Oteller, plajlar, restaurantlar, şehir rehberleri

gibi kabaca, hızlıca bunları çıkardım bu başlılarında alt başlıkları var ve onlarında, bu şekilde düşünceyi açıp, birine veya bir kaçına belirli bir şekilde odaklanmak lazım.

Örneğin insanlar benim sitemi tercih etmeli, çünkü .......... ....... sebeplerden dolayı sitem .............. şeklinde fayda, faydalar sağlıyor şeklindeki açıklamanıza siz inanmalısınız.

Modaya odaklandın diyelim, oradan kıyafetlere, oradanda ayakkabıyı gözüne kestirdin, araştır kadınların arama tercihlerini, analiz yaparken ihtiyacı görürsün zaten. Sonrada totalde ne yapabilceğini sen bildiğin için, yapabilceğin en iyi şey zaten kafana düşen elma gibi olur.

Dünayda milyonlarca konu var, konuyu belirleyeceğin kriterler ile en dar hale getirip, en faydalı şekil ile sunmanı öneririm.


Öneriniz için teşekkür ederim hocam. Söylediğiniz şey oldukça mantıklı geldi özellikle de şu bölümü;

stratejist adlı üyeden alıntı

Örneğin insanlar benim sitemi tercih etmeli, çünkü .......... ....... sebeplerden dolayı sitem .............. şeklinde fayda, faydalar sağlıyor şeklindeki açıklamanıza siz inanmalısınız.


Dediğiniz şekilde düşünüp ilerlemeye çalışacağım. Sanırım birkaç bayan arkadaşın yer aldığı bir ekip kurmam da faydalı olacak çünkü tek başıma yeterince kadın bilgisine sahip değilim, bilmediğimiz konuda insanlara yardımcı olamayız sonuçta. Tekrar teşekkür ederim yorumunuz için. İyi geceler :)