1. İkisi arasında fark yok, com.tr kullanıcılara satış öncesi kolaylık için kurulmuş durumda. Fakat satış sonrası destek hala İngilizce. Hem ticket hem online destek var
2. Ben yaklaşık iki yıldır hostgator kullanıyorum en ekonomik olandan şu anda 10'a yakın site sorunsuzca işliyor kimlik falan istenmedi benden.
3. Bildiğim kadarıyla Houston, Texas dışında sunucuları yok. Fakat Türkiye'de birkaç affiliate site mevcut. Fakat bunların da bazıları kendilerini "resmi ortak" vs. diye lanse ediyor. Zararı yok, bol kazançlar fakat "resmi" biraz fazla "resmi", satış ortağı tam karşılığı. Bu siteler alışveriş öncesi ve sonrasında hizmet veriyor kısmen ve komisyon elde ediyor.
4. Seo açısından zararı olur mu bilmem, sonuçta bir yerli sunucudan taşıdım başta birkaç siteyi fakat ne uzadı ne kısaldılar bu işlemden sonra.
5- Ben sitelock kullanmadım. Fakat düzenli olarak veritabanı ve dizinin kopyasını almak lazım. Sitelock ücretli ve bildiğim kadarıyla kapıya kilit dışında ikinci bir kilit veya alarm taktırmaktan farkı yok.
Sonuç olarak memlekette İzmir'den Ankara'ya, Kocaeli'den İstanbul'a çalışmadığım yerli hosting firması kalmadı, bu konuda yorum yapmayacağım fakat hostgator'da karar kıldığımı da söylemek isterim. Tek sorun İngilizce. Çünkü bazen öyle spesifik sorunlar çıkıyor ki, tarif edene kadar çile çekmeyin.