Hayrılı günler.
Evet bence bu bir hikaye. Penguven ile google sadece kendi algoritmesını değiştirmedi bizim de algoritmamızı değiştirdi. :D
Nasıl yaptı bunu ? Backlinkin değerinin düştüğü daha çok ziyaretçi gibi düşünüp ona göre siteleri değerlendirdiğini söyledi.
Ama buna imkan yok.Geçen bir soru sormuştum içerik uyumu hakkında. Hala net bir cevap yok. Düşünün ben bir kitaptan yazı koplayayıp yapıştırdım.
Aralarına da yuzde 3 anahtar kelime koydum. Google nasıl anlayacak bu içeriğin alakasız olduğunu. Tamam anladı diyorsanız ben bir şiir sitesi açayım Necip Fazılın, Mehmet Akifin şiirlerini koyayım o osmanlıca yazıyı google nasıl tanıyacak. Yada Nazım Hikmetin devrik cümleli şiirlerini koyayım google nasıl yazı içeriğinin alakasız olduğunu düşünüp de şiiri spam görsün. Eğer google alakasız cümleleri farkedip spamı anlıyorsa rap sözleri yazan bütün siteler spam görür.

"Elime bal sürünce cümle arılar elime damladı
Karanlığım gecenin karanlığını zevale uğratır.
Uzun uzun bakma bana bu hal beni utandırır."

Gel de kur alakayı.Dedim ya google kendinden çok bizi değiştirdi.Şuan hala işin %80i backlink. benim kasdığım kelime "hacamat kursu" güncel ve özgün içerik giriyorum. site 48. sıradan 54 e gitti şimdi yok oldu. Öndeki sitelerden daha kaliteli ve özgün içeriğim var fakat benim site kayıp. Ne diyorsunuz ustalar. (uzun yazdım kusura bakmayın. her fikrime eleştiri isterim ama:))