Her zaman ki gibi iphone & samsung çatışması başlamış. Öncelikle her zaman olduğu gibi belirtmek istiyorum, yaşı küçük olan arkadaşlarımızın bu konuda yılların tecrübesi varmış gibi konuşmaları garip.

Asıl konuya gelmek gerekirse, ben 5 aya kadar Nokia kullanıcısıydım. Elimden bütün symbian telefonlar geçti neredeyse ve en sonunda Iphone 5S aldım. Iphone 10 uygulama kurup kasacak bir işletim sistemine sahip değil öncelikle bunu aklınızdan çıkarın bence. iOs işletim sistemi kolay şişmiyor boşuna karalama kampanyası yapmayı bırakın. Karşılaştırdığınız telefonların Ram miktarları farklı olmasına rağmen 5S daha kararlı bir işletim sistemine sahip kim ne derse desin. Yakın arkadaşımın eline Note2 var 2Gb Ram var telefonda, 1 sene oldu alalı şuanda menü geçişleri bile ızdırap işletim sistemi şiştiği için. Ayrıca 10 uygulama diyen küçük kardeşimize isterse telefonumun ekran görüntüsünü ve ne kadar hızlı olduğunu gösteren videosunu gönderebilirim. Şuanda oyun ve uygulamalar toplamda 53 adet. Oyun dediklerimin yarısı 500mb üstü.

İşletim sistemi olarak ne yazık ki Android hala iOs işletim sisteminden kötü bu bir gerçek kabullenmek gerekiyor. Ayrıca Samsung hem işletim sistemini kendi yapmadığı için kararlılık bakımından 1-0 geride kalıyor. Apple biribiriyle tam uyumlu donanım ve yazılım üretiyor en büyük avantajı bu. Macbooklarda da aynı durum geçerli, aynı özelliklere sahip laptop ile macbook karşılaştırıldığında macbook açıkara fark atıyor.

Ben Android düşmanı değilim yaşadıklarımı ve çevremdeki insanların yaşadıklarını aktarıyorum sizlere, kardeşimde android işletim sistemine sahip telefon var oradan da tecrübelerim var az çok. Android L ile ne değişir neler olur bilinmez ancak umarım bu şişme durumunu bir şekilde halletmişlerdir.