Yanlış bilgilendirme yapmayalım o yüzden, bilen konuşsun bilmeyen dinlesin arkadaşlar. Bu arada, Cloud mimarisini CloudFlare ile kullanmanızı şiddetle öneriyorum.

Cloud, esneklik demektir.
Mesela, benim bir sunucum var ve bunun 2 GB Ram'i var, 40 GB Diski var diyelim. Benim RAM miktarım yetmemeye başladı, disk kullanımım da. Eğer normal bir VDS/VPS olsaydı ya formatlanacaktı, ya tekrar kurulacaktı vs vs. Fakat Cloud'da dilediğim zaman kesinti olmadan kaynak arttırımı yapabiliyorum. (Bkz: http://yakupbugra.com/wp-content/uploads/scalability.swf) Dilediğim zaman da sunucuyu silip, kullandığım kadar saatlik ödemesini yapıyorum. Yani kullandıkça ödüyorum. Eğer VDS/VPS almış olsaydım 1 aylık hizmet ücretini ödeyip ay sonuna kadar açık kalacaktı. Oysa ben 1 hafta kullanıp 1 hafta kullanmamak istiyorum belki. Kullandığınız kadar ödersiniz.

Ayrıca, mesela ben 4 GB Ram, 4 Core CPU ve 80 GB Disk, 2 tane de Cloud oluşturma hakkı aldım. 2 GB Ram, 2 Core CPU, 40 GB Diskli 2 tane Cloud Server oluşturabilirim.

Ve erişebilirlik konusunda ise Cloud farkını gerçekten hissedebilirsiniz. Bir VDS/VPS tek bir dedike sunucu üzerinden sanallaştırılırken, Cloud'da kaynaklar tek bir makina ile sınırlanmaz. Dosyalar tek bir sunucu değil de, yedekli olarak birden fazla sunucuda barınır. Bu sayede disk arızalarında kesinti yaşamazsınız, o sırada da hatalı disk veri merkezi tarafından düzeltilir zaten. http://yakupbugra.com/wp-content/uploads/failover.swf

Yurt dışında hizmet alabileceğiniz firmalar; RackSpace, Joyent, DigitalOcean, DediServe
Yurt içinde hizmet alabileceğiniz firmalar; NetDirekt, Hedef Bulut, Vargonen, DorukNet, SadeceHosting, Radore, Vital Teknoloji, Markum, Natro, Turhost

Gördüğünüz gibi, aslında ülkemizde de Cloud işini yapan pek çok firma var. Ha ama derseniz ki altyapı olarak hangisi iyidir, sonuçta burası Türkiye diye. Benim tavsiyem yurt içi alacaksanız; NetDirekt'dir.

Herkese hayırlı ramazanlar, iyi forumlar.