lostyazilim
tr.link

Bulut sunucuların diğer sunuculardan farkı nedir?

13 Mesajlar 3.986 Okunma
lstbozum
tr.link

ozibu51 ozibu51 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci-Serbest meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 300
  • Beğeniler 9 / 13
  • Ticaret 3, (%100)
son zamanlarda adı çok duyulan bir sistem. Bulut sunucuların diğer sunuculardan farkı nedir?

wmaraci
reklam

MidOrFid MidOrFid Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 7 / 10
  • Ticaret 0, (%0)
Yüksek kapasite. Bir çok cihazın bir biri ile bağlantı kurarak ihtiyaçlara göre kendini çözümlemsi diye biliyrum.

Bir yere HDD lazım oldu oraya atanan bir yada birkaçtane HDD otomatik seçiyor.

BertugErdem BertugErdem Eski Nick: KingStar Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Creative Director
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)
apache'ye göre x6 hız.

introducial introducial WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 1 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

KingStar adlı üyeden alıntı

apache'ye göre x6 hız.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Çünkü Apache sadece bir web server ve kendisine verilen kaynaklarla çalışıyor, burada bahsedilen şey ise sunucu mimarisi ve çalışma şekli, birbirinden tamamen ayrı konular.

Ek Olarak: Bulut sunucuların olayı genel olarak high availability ve kolayca yeniden boyutlandırılabilen kaynakları oluyor. High availability bir makinanın hiç downtime yaşamaması demek, bu da sistemde bir sorun olduğunda ana sunucunun içindeki VPS'leri otomatik olarak başka bir sunucuya aktarması ile oluyor ve sunucunuz hep çalışır durumda kalıyor. Piyasada kendini bulut olarak tanıtan DigitalOcean ve Vultr gibi firmaların böyle özellikleri yok, yani aslında normal VPS sağlayıcılarından farksızlar saatlik ödeme dışında.
xFeyz

kişi bu mesajı beğendi.

vpsrehberi.com - VPS kampanyaları ve yardımcı makaleler.
getmyip.info - IP adresiniz.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)

introducial adlı üyeden alıntı

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Çünkü Apache sadece bir web server ve kendisine verilen kaynaklarla çalışıyor, burada bahsedilen şey ise sunucu mimarisi ve çalışma şekli, birbirinden tamamen ayrı konular.

Ek Olarak: Bulut sunucuların olayı genel olarak high availability ve kolayca yeniden boyutlandırılabilen kaynakları oluyor. High availability bir makinanın hiç downtime yaşamaması demek, bu da sistemde bir sorun olduğunda ana sunucunun içindeki VPS'leri otomatik olarak başka bir sunucuya aktarması ile oluyor ve sunucunuz hep çalışır durumda kalıyor. Piyasada kendini bulut olarak tanıtan DigitalOcean ve Vultr gibi firmaların böyle özellikleri yok, yani aslında normal VPS sağlayıcılarından farksızlar saatlik ödeme dışında.

cloud sunucu ile karıştırdım.

xFeyz xFeyz creative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 195 / 222
  • Ticaret 8, (%100)

Cloud zaten bulut demek.
Bulut demek, esneklik demektir.
baranos

kişi bu mesajı beğendi.

EFSANE! | omerbeyoglu.me

• Üyelik 30.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad B** E**
  • Mesajlar 2665
  • Beğeniler 418 / 579
  • Ticaret 113, (%100)
Aman karıştırmayın beni bu sunucu işlerine :)

introducial introducial WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 1 / 19
  • Ticaret 0, (%0)

Halen hiç bir alakası yok, biri web server diğeri bulut mimarisinin İngilizce adı.
BertugErdem

kişi bu mesajı beğendi.

vpsrehberi.com - VPS kampanyaları ve yardımcı makaleler.
getmyip.info - IP adresiniz.

baranos baranos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Journalist
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 1621
  • Beğeniler 419 / 197
  • Ticaret 5, (%80)

introducial adlı üyeden alıntı

Halen hiç bir alakası yok, biri web server diğeri bulut mimarisinin İngilizce adı.

Hocam, Cloud=Bulut zaten aynı anlamda kullanılıyor bu sunucular yani, bulut denmesinin amacı da şu, mesela bir dosyanız var ve yanınızda bir bellek ile onu taşımak istemiyorsunuz, çünkü bir yerlere gidiyorsunuz atın bulutunuza, internet bağlantısı olan bir yerden hemen açın, bulut psikolojik olarak böyle benimsetildi, ayrıca bulutlar geniştir, büyüktür birliktedirler, bulut(Cloud) sunucular da beraber çalışır.

xFeyz xFeyz creative solutions Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek developer
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad F** Ö**
  • Mesajlar 704
  • Beğeniler 195 / 222
  • Ticaret 8, (%100)
Yanlış bilgilendirme yapmayalım o yüzden, bilen konuşsun bilmeyen dinlesin arkadaşlar. Bu arada, Cloud mimarisini CloudFlare ile kullanmanızı şiddetle öneriyorum.

Cloud, esneklik demektir.
Mesela, benim bir sunucum var ve bunun 2 GB Ram'i var, 40 GB Diski var diyelim. Benim RAM miktarım yetmemeye başladı, disk kullanımım da. Eğer normal bir VDS/VPS olsaydı ya formatlanacaktı, ya tekrar kurulacaktı vs vs. Fakat Cloud'da dilediğim zaman kesinti olmadan kaynak arttırımı yapabiliyorum. (Bkz: http://yakupbugra.com/wp-content/uploads/scalability.swf) Dilediğim zaman da sunucuyu silip, kullandığım kadar saatlik ödemesini yapıyorum. Yani kullandıkça ödüyorum. Eğer VDS/VPS almış olsaydım 1 aylık hizmet ücretini ödeyip ay sonuna kadar açık kalacaktı. Oysa ben 1 hafta kullanıp 1 hafta kullanmamak istiyorum belki. Kullandığınız kadar ödersiniz.

Ayrıca, mesela ben 4 GB Ram, 4 Core CPU ve 80 GB Disk, 2 tane de Cloud oluşturma hakkı aldım. 2 GB Ram, 2 Core CPU, 40 GB Diskli 2 tane Cloud Server oluşturabilirim.

Ve erişebilirlik konusunda ise Cloud farkını gerçekten hissedebilirsiniz. Bir VDS/VPS tek bir dedike sunucu üzerinden sanallaştırılırken, Cloud'da kaynaklar tek bir makina ile sınırlanmaz. Dosyalar tek bir sunucu değil de, yedekli olarak birden fazla sunucuda barınır. Bu sayede disk arızalarında kesinti yaşamazsınız, o sırada da hatalı disk veri merkezi tarafından düzeltilir zaten. http://yakupbugra.com/wp-content/uploads/failover.swf

Yurt dışında hizmet alabileceğiniz firmalar; RackSpace, Joyent, DigitalOcean, DediServe
Yurt içinde hizmet alabileceğiniz firmalar; NetDirekt, Hedef Bulut, Vargonen, DorukNet, SadeceHosting, Radore, Vital Teknoloji, Markum, Natro, Turhost

Gördüğünüz gibi, aslında ülkemizde de Cloud işini yapan pek çok firma var. Ha ama derseniz ki altyapı olarak hangisi iyidir, sonuçta burası Türkiye diye. Benim tavsiyem yurt içi alacaksanız; NetDirekt'dir.

Herkese hayırlı ramazanlar, iyi forumlar.
baranos

kişi bu mesajı beğendi.

EFSANE! | omerbeyoglu.me
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al