Holiqan adlı üyeden alıntı

Deep web eskiden evlerimizde yok muydu ? Vardı. Limewire buna en büyük örneklerdendir. Baktığımızda masum bir korsan indirme yazılımı olarak görünse de legal/illegal ne varsa kelime bazlı arıyor ve kolayca indirmemizi sağlıyordu. Limewire sadece müzik piyasasındaki telif hakları yüzünden kapanmadı kelime bazına göre internetteki bütün içerikleri çok rahat bir şekilde bizlere sunduğu için de kapandı. Aklınıza gelen gelmeyen her türlü içeriğe erişebiliyordu. Evet bir silah yada uyuşturucu kaçakçılığı yapılmıyordu ama ahlak kurallarına zarar veren her türlü dosyayı da indirtiyordu. Videolar , istismar filmleri de bunlara dahil. Yani böylesine masum görünen yazılımın da temelinde deep web yatıyor diyebiliriz. Deep web bu kadar basit bir şey değil fakat suçun küçüğü büyüğü yoktur.

Not olarak: Deep web gerçeği vardır ve bu gerçeğe bulaşmadan da internet ortamında bulunabiliyoruz. Lütfen kullanıpta bu işten rant sağlayanların ekmeklerine yağ sürmeyelim.

İyi forumlar


Katılıyorum. Ayrıca şu da bir gerçek ki bahsettiğiniz sistemde bilgisayarların her biri birer istemci olarak görev yapmakta ve köprü işlevi görmekte. Ancak sizin internete bağlandığınız son bilgisayarın kaydı tutulmakta. O son bilgisayar da siz olabilirsiniz. Bu bakımdan siz suç işlemeseniz bile, sizin bilgisayarınız da başka bir bağlantıda kullanacağı için suç işlemiş olabilirsiniz. Sonuçta o son bilgisayar, sizin bilgisayarınız olabilir. Bunun dışında arkadaşın belirttiği gibi öyle derin sularmış, kriptolu bilgilermiş, yok efendim dünyanın sırrı imiş falan yok. Bir yerlerde adamlar internetin en alt katmanına sadece bilim adamlarının girebildiğini ve bu şekilde nükleer denemelerin yapıldığını falan yazıyordu. Yahu Allah aşkına bu çocukça bilim-kurgu işlerine ihtiyacımız yok bizim. Sizin merak ögesi olarak gösterdiğiniz sistem, afedersiniz ama hiçbir halta yaramayan bir oluşumdur. İnternette bunun hakkında tonlarca doküman var. İğrenç, aşağılıkça ve insan olduğumuza utandıracak denli kötü olduğu yazmakta. Bütün bu yorumları okuduktan sonra dahi ben hiçbir zaman bu sisteme girmedim. Girmeyi de düşünmüyorum. Kaldı ki, bir network uzmanı olarak söylüyorum; hiç güvenli değildir. Tüm bunları bu sisteme girmeden, çalışma mantığı ve algoritması ile çok rahatlıkla çözebilirsiniz. Ne güzel WM Aracı'mız var, neyinize yetmiyor yahu :)