HoRoZz adlı üyeden alıntı

google botları şu mantıkla çalışır..

Bir yerden özgün bir makale aldığında ilk aldığı yeri üst sıraya cıkarır.. Daha sonra baska bir yerde bulursa onu bir alta alarak o şekilde gider.

Moralimin bozulması olayına gelince aslında bozulmuyor.. Bilakis sonuçta benim yazım ve bir şekilde kitlesine ulaşıyor.. Ayrıca sitesine alan arkadaşta buna değer bir yazı olarak görmüşki almış.. Ben bu şekilde bakıyorum olaya..

fikrinize saygi duyarim...

Ama insanlar bilgi verirken iki gruba ayrilir

1.) Siteleri icin bilgi verirler, Siteleri kaliteli olsun üst siralarda ciksin diye
2.) Gercekten insanlara yardim etmek isteyenler, buda yok diyecek kadar az (ha alinti yazmamis ha kaynak göstermemis umrumda degil tarzi...)

Bu forum'dada görmüs oldugunuz gibi forumda bilgi verirken Kaynak olarak illa kendi sitelerini yaziyorlar. (birinci grubu kast ediyorum)

Google olayina gelince:
Hayir burda yaniliyorsunuz kopyalanan yazilar ana kaynaktan üst siralara cika biliyor bunu neredeyse herkes biliyordur...

Bu yüzden bunu engellemek/zorlastirmak gerekir.

Ve emin olun biri özgün bir makale yazdiginda ve baskasi bunu kopyalayarak üst siralara ciktiginda... özgün yazan kisi icin bu cok moral bozucu olur buna 99,99% eminim