Daha önce yapmış olduğum bir kaç öneriyi geliştirdim ve yenilerini ekledim. Öneriler:
-Kesinlikle "Yer İmleri" dediğimiz kısım daha işlevsel hale getirilmeli. Firefox'da meselâ... 30 tane siteyi yer imine eklesem butona tıkladığım zaman hepsini alt alta sıralayacak. Çok saçma. Bunun yerine yer imlerini kategorilendirsek, firefoxun yeni sekme açtıktan sonra sayfada görünen kutucuklar varya, onun gibi sıralasak güzel olur bence.
-Arama motorunda arama yaparken, genelde ilk 1 - 2 sayfadaki tüm siteleri açıyor ardından o sitelere teker teker bakıyorum. Oysa, ben arama terimimi girdikten sonra, eğer istersem, Geliyoo Browser benim yerime o 2 sayfadaki tüm siteleri açsa nasıl olur?
-Müzik dinlemeyi seviyorum. Fakat sorun şu ki; say deseniz 20 şarkıcıdan fazla sayamam. Yani müzik kültürüm yok. Geliyoo Browser benim ilgilerimi, zevkelerimi, youtube aramalarımı vs. analiz edip, bana şarkıcı önerse, şarkı önerse? Ya da dizi - film, kitap önerse çok güzel olur.
-Tarayıcı içerisinde ilgili sayfayı açtığım zaman (örneğin: about:ilgili-sayfa);
*Maillerimi kontrol etsin ve okuyabileyim.
*Twitter, facebook gibi sosyal ağlarda bildirimim var mı söylesin. Sebebi de şu:
Çoğu zaman facebook a sadece, yeni mesaj ve bildirim var mı diye giriyorum. Yani, planım sadece bakıp çıkmak oluyor. Ama facebook a girince bu böyle olmuyor. Bildirim yoksa bile haber kaynağındaki gönderilerden ilgimi çeken bir iki tanesine illaki denk geliyorum ve bir bakmışım 1 saat boyunca boşa zaman harcamışım. Bu önerim, az önce bahsettiğim duruma çözüm olabilir.
-Zaman demişken insan internette gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyor. Yapması gereken şeyleri unutuyor. Bunun için tarayıcı içerisinde alarm kurabilelim. İlgili saat geldiğinde bizi uyarsın. Hatta, internet alışkanlığımızla ilgili bize haftalık, aylık, yıllık raporlar sunabilir. Şu siteye şu kadar uğradın. En çok şu siteleri gezdin. Toplam X saat internetteydin vs.