-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba Arkdaşlar,ben sitem için upload bölümü kurmak istiyorum sadece siteye yüklenecek resimler için kullanacağım.Bunu nasıl yaparım?
Adres i.siteadı.com şeklinde olacak bunun için hangi scripti kullanmalıyım?
Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Peki bu scriptleri kullanarak siteye resim eklemek siteyi yavaşlatır mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı & FED
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İlk başlarda size bir zararı olmayacaktır fakat ileri ki dönemlerde resim sayısı arttıkça sunucu kapasitesi yetmeyecektir. Aynı zamanda içerikleri sizden alanlar olursa eğer trafik kullanımınızıda olumsuz etkileyecektir.
Web alanı ve trafik sorunu yaşarsınız ileri ki süreçlerde bundan 1-2 ay sonra sisteminizin web alanı dolacak ve resimler eğer sizden çekenler olursa trafik sorunu yaşarsınız.
Hotlink korumasıyla bunu engelleyebilirsiniz fakat en iyisi böyle birşey yapmamanızı tavsiye ederim ücretsiz sistemler var iken ekstra bir yük yüklemek sunucuya ne kadar mantıklı ?
wptreni.com | Wordpress Blogu
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
imgur.com derim başka resim upload servisi tanımam. 3-4 yıldır kullanıyorum ta ne zaman eklediğim resimleri dahi buldum yani galerimde duruyor resimler silinmemiş, şikayet vs alınmadığı müddetçe ve teknik sorunlar olmadığı müddetçe imgur'da resimler silinmez ve sorun oluşmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Üye olarak denerseniz daha sağlıklı olur. Ziyaretçi olarak eklenen resimler bildiğim kadarıyla 3 ay sonra siliniyor ama üye olarak ekleyip galeri oluşturarak eklenen resimler şikayet vs gelmediği müddetçe kalıcı olarak sistemde kalıyor :)