JackkerL adlı üyeden alıntı

Hocam tumblr siteler google'da çıkıyor, yani tumblr'ı araç olarak görün. Güzel bir tema ve domaini aldıktan sonra tumblr sadece alt yapı olacak yani görünürde fıstık gibi bir site olacak. Hosting derdiniz de kalmayacak. Siteniz hem tumblr kullanıcıları tarafından hemde google ile bulunarak hit kazanabilir. Baktığımız zaman tumblr kore hayranı kızların, aşk böceklerinin olduğu bir platform. Takipçi olayında sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama google aramalarında diğer sitelerden farkınız olmayacaktır.

Bilimsel, felsefi yada eğitim içerikli siteler genelde hitleri düşük oluyor. Üniversite öğrencileri ile bir makale sitesi kurmuştuk. Kendileri okuduğu bölümlerden derslerden makale yazıyorlardı baktığımız zaman aramalarda ön planda google'ın en sevdiği türden bir siteydi fakat arama hacmi düşük durumlardı. Örneğin hukuk alanında makaleler aşırı düşüktü ama siteye giren 15 dakika kalıyordu, makaleyi okumadan çıkmıyordu kimse. Bunuda göze almalısın, hitin az ama öz olacak.


Böylesi daha iyi aslında. Sırf bu sebeple önce bedava bir siteden başlamak istedim işe. Çünkü ücretli bir site açınca psikolojik olarak ziyaretçi kasma moduna giriyordum. Hal böyle olunca ara ara güzel makaleler atar, en azından öz takipçi kazanırım dediğiniz gibi :) Teşekkürler desteğiniz için.