Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Size bir fikirden bahsetmek istiyorum. Günümüzde birsürü online film izleyebileceğimiz site var fakat hepsi üç aşağı beş yukarı birbirinin klonu vaziyette malesef. Ben bu işe biraz canlılık getirelim, daha aktüel ve canlı bir sistem yapalım diyorum.

Fikrin genel kapsamı sinema salonunu internet ortamına kurmak diyelim. Site iki arayüzde olacak.

1.si standart arşiv şeklinde komedi,imdb250 vb kategorilerle standart film arayüzü.

2.si siteye girdiğimizde 5 salon bulunacak. Her salona hergün farklı bir akış belirlenecek, bu akışlar en kaliteli ve izlenebilecek güncel filmler olacak tabi. Bu akışların saatleri ve molaları gerçek sinema tadında (Seans saatleri, molalar vb.) olacak. Misal filmin yarısında bir 15 dk mola olacak insanların ihtiyaçlarını karşıyabilmeleri için. Filmin sayfası sinema salonu olacak, perde kısmına player gömülecek. Yorum kısmında hertürlü platformu destekleyen (facebook,disqus,twitter,google vs.) aktif sosyal bir eklenti kurulacak böylece insanlar yorumlarını daha seri ve uğraşmadan gönderecekler böylece akış canlı olacak.

Sitenin ikinci farklı özelliği ise youtubede nasıl liste yapabiliyorsak üyeler istedikleri filmleri seçip kendileri için daha sonra izlemek için veya seri oluşturmak için bir izleme listesi oluşturabilmeli, ayrıca arkadaşlarıyla paylaşabilmeli. En basitinden youtube kanal örneği olabilir.

Basit bir anasayfa düzeni ile en çok beğenilenler, favoriler v.s anasayfada mimlenicek böylece insanlar film seçerken imdb puanına bakmakla vs uğraşmayıp kaliteli filmleri kolayca izleyeceklerdir.

Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Sizlerde varsa güzel fikirlerinizi eklerseniz sevinirim :)