Merhaba sayın forumdaşlarım. Bir sosyal ağ projemiz var bazı arkadaşlar bilir. Uzun zamandır uğraşıyoruz fakat dikkat çekmeyi başaramadık. Bir süre önce Markafoni kurucusu Sina Afra ile görüşme fırsatımız oldu. Bilen bilir , bilmeyen arkadaşlar için şunu söylemem gerekiyor , Sina Afra , Galata Business Angels ( Galata İş Melekleri ) finans ve pazarlama üyesidir. Kişisel üyelik sayfası . Kendisi çok cana yakın bir o kadar da samimi biridir. Attığımız maile kısa sürede yanıt verdi ve projemizi inceleyip "Henüz geliştirilmesi gerekiyor. İlerisi için bir şeyler düşünebiliriz." dedi. Daha sonrasında ise üye ve hareketliliği artırırsak destek vereceği konusunda sözünü de aldık. Daha öncesinde ise Hürriyet Gazetesi Resmi Web Sitesi teknoloji kategorisi için projemizden söz ettik yine aynı yanıtı aldık. Bu işte ilerleyebilmek için gücümüz yettiğince , elimizden geldikçe büyüklerimize (her anlamda) danıştık ve destek sözlerini aldık fakat bize destek verecek başka insanları bulamadık. Her yer sosyal ağ olmuş olabilir evet ama biliyorsunuz ki e-ticaret siteleri,teknoloji blogları,webmaster forumları, film ve oyun siteleri bundan kat kat daha fazladır. Önemli olan ne tür bir proje olduğu değil ne denli destek verildiği ve projenin ne denli tutum gösterdiğidir. İnanın bana bazen bütün siteleri silip bu işten elimi eteğimi çekmek istiyorum ama bırakamıyorum ne de olsa bu bir tutku. Bu proje için paralar harcadım ama karşılığında kazanamadım ve bu da çok umrumda olmadı çünkü en azından denedim dedim. Hatta en son iş yaptığım arkadaş 1 hafta içerisinde işi teslim edeceğim dedi 2.hafta oldu ses seda yok ona da birşey demiyorum. Bugün bir Zuckerberg değiliz en yakın arkadaşımız dolar milyoneri , oda arkadaşlarımız yazılımcı olsun. Hepimiz kendi halimizde bir başımıza webmasterız öyle değil mi ?
Forumlarda "selam yüklediğim temada sorun var" dediğimizde ilk bir kaç yorum içerisinde "uygun fiyata yaparım" diyen insanlar var. Zaten para verebilecek olsak ticaret bölümüne yazarız. Bizler destek bulamıyoruz ki büyüyelim. Taa en üstlerdekiler bile bir söz verirken en yakınımızdakilerden destek alamamak üzücü geliyor bana. Geçenlerde (gerçi uzun zaman olmuştur) forumda bir arkadaş sosyal ağ açacağız ekip arıyoruz dedi inanılmaz bir liste çıktı. Onlarca insan adını yazdırdı onu da çok merak ediyorum çalışma ne durumda diye.
Çok konuştum farkındayım. Gelelim asıl sormak istediğim soruya.
Bu durumlar (yukarıda belirttiğim) böyleyken nasıl büyüyüp dünyaya açılacağız ?[B][B] Bir fikir verin.[/B][/B]
Teşekkürler. İyi forumlar.
Ek Olarak: Yarın öğleye kalmaz bu konuda çöp olur gider ben de rahat ederim.