Sizin projenize 250 bin dolarlık bir yatırım yapılırsa bu projeyi herkes bilir ve kullanır çünkü bahsettiğim rakamlarla çok iyi reklamlar verebilirsiniz ve kitleyi yakalarsınız ayrıca suni bir moda yaratırsınız kulaktan kulağa yayılır vs.Peki sonra ? Herkes tekrar facebook'una geri döner...
Ama instagram twitter gibi sıfırdan yaratılmış farklı bir projeyide siz geliştirirseniz uçuk reklam bütçelerine gerek kalmadan tanınır ve kitlenizi yakalarsınız.
Şöyle düşünün;
İnstagram denilen projeyi biz yaratalım,insanlar fotoğraflarını koyuyor etiketliyor dünya sıralaması var vs vs.Ben girdim sitenize 10 fotoğraf yükledim aa bir baktım 20 kişi beni takip etmeye başlamış fotoğraflarıma yorumlar geliyor sonra arkadaşlarım siteye üye oluyor ve kendiliğinden büyüyen tamamen kalıcı bir kitleyi yaratıyorsunuz.Çünkü bu kitleye siz olmayanı sundunuz ve onlar bunu kullanmak zorunda neden mi ? Facebook'a gerek duymadan sadece fotoğraflar için tasarlanmış bir site var hem hızlı hemde kolay dikkat ettiyseniz insanlar artık facebook'a eskisi kadar güncel fotoğraf eklemiyor.
Sizin sitenizin facebook tan hiç bir farkı yok amaç milliyetçilikse bu stratejiyi gerçekleştiremeyeceğiniz tek yer Türkiye ;) Helalbook diye bir sosyal paylaşım sitesi yapın tc kimlik no uygulaması entegre edin sadece kadınlar girebilsin bu proje %100 tutar ;)