Yıl oldu şehit haberi çıkmıyor, hükümetin en faydalı icraatı. Bana kalırsa hükümeti bu konuda eleştirmek yersiz, ağlamak yerine köklü çözüm getirildi. İşimiz tatlı su solcularına kalsaydı daha çok şehit çıkardı, ama iyi ağlardık. Ulusalcılar ağlamayı bilir.
Hükümeti eleştirmiyorum zaten. Filistini kanayan yarası görüp, Mısırda ölen bir kız için ülkenin her yerinde eylem yapan insanların o şehitler olduğunda nerede olduklarını merak ediyorum.
Dahası burada kola konusunda bir saat lagaluga yapan kişilerin hangileri şu an kalkıp ellerindeki telefonu, bilgisayarı, yazılımları 'boykot' ve 'taraf belirtme' amacıyla parçaladı ya da sildi? Olay 2-3 liralık kola olunca kolay tabi. Ama herkes hala gidip son model telefon, son model bilgisayar alma niyetine giriyor. Boykottan bahsedenlere gidip 3-4 binlira para versem ilk işleri hissedarları içinde İsrailli yahudilerin bulunduğu şirketlerden telefon, bilgisayar ya da diğer aletlerden almak olur.
Geçeceğiz bunları. Taraf belirtmek için nereye girsem 'Coca Cola'dan bahsediliyor. Ne dandik bir İsrailmiş ki ellerinde sadece Coca Cola var. Ama aynı zamanda ne İsrailmiş ki, sadece Coca Cola ile bütün dünyayı yönetecek ekonomiye sahip. Bir şirketin nereye ait olduğundan çok şirketin hissedarları da önemli. Dünyadaki o kullandığınız iPhone'dur, Nokia'dır, Microsoft'dur, Google'dır falan hepsinde İsrailli hissedarlar oluyor. Bu yüzden İsrail dünya ekonomisini yönetiyor. Şirketin nerede, kim tarafından kurulduğu önemli değil.
Ben gidip Facebook'dan hisse alıp kazandığım parayı Türkiye'de işletirsem ne olacak? Sonuç olarak Facebook sahibi Yahudi ama ben Türk hissedar olup kazandığım parayı Türkiye'de işletmiş olacağım... Paradoks mu oluyor bu?