onderozkan adlı üyeden alıntı

Sevgili kardeşim, görsel tasarım, grafik tasarım gibi bölümler "logo yapmak" dan ibaret sanıyorsun ama öyle değil. Uzun uzun sana bütün branşları ve bu branşların açıklamalarını anlatırdım, fakat uslubundan ötürü buna değmeyeceği kanaatindeyim.

Kısacası birçok dal vardır, ben bütün dallarla ilgili eğitim almış olabilirim fakat bunları "mesleki" veya "kişisel" anlamda her dalını kullanmıyorum. Benim yoğunlaştığım alan 3D reklam ve VFX görsel tasarımdır.

Benim işim başka diye 5-10tl'ye Logo tasarımı yapanlara bir eleştiri getiremeyeceğim anlamına gelmiyor.

Bilgin olsun "Web Tasarım" dalı ile de ilgilenmediğimden sitede ki temada bana ait değil.

Laflarımdan alınmışsın buna inan çok sevindim, doğru yere gitmiş.


Rahat ol hocam. Bu güne kadar 5-10 tl lik bişey yapmadım. Millete laf atmayı meslek edinmiş senin gibi kişiler çok. O yüzden fazla kasma. Sana kolay gelsin ama burda böyle şeyler yazarak bir yere varamazsın bunu da bil. Eğer 1 tl ye logo yapan birisi varsa ve bunu da alan varsa buna laf yapman gerekmez. ALAN RAZI, SATAN RAZI. Böyle bi laf duymuşsundur diye düşünüyorum. Ayrıca 5-10 tl ye logo yapan kişiler de "profesyonel logo 5 tl" yazmıyor hocam. Kimse kimseyi kandırmıyor. Sen gider belki logoya 5000 tl verirsin ama burda bi çok insan o kadar para veremez ve 5-10-50-100 tl ye yaptırır. Yani kısacası "5 tl ye de 5000 tl yede logo yapılır, biri profesyonel biri amatördür ama ikisinin de alıcısı vardır." üstüme alındığımı falan da sanma, ben böyle şeylerle uğraşmam, senin gibi hocam.