Merhaba. Şuradaki konumda ingilizce bir site açmak istediğimi söylemiştim. Kararımı verdim. Sağlık sitesi açacağım.

Az önce google adwords kelimelerde niche site kurmak için araştıma yaptım. Çok iyi nicheler buldum. Aranması 80 binlerde, rekabeti düşük ve TBM 6 TL.

Sorum şu. Birkaç niche site açacağım ve domainleri aynı anda regleyip aynı temayı kuracağım ve aynı gün faaliyete açacağım. .com reg fiyatı fazla olduğu için .info düşündüm tüm nichelere. Peki .com yerine .info kullanmam neyi etkiler? TBM? Aranma?

Hatta ingilizce site olacağı için ve niche yani alana göre bilgi veren blog olacağı için ve bilgi paylaşacağımız için .info uzantısı daha mantıklı diye düşünmedim değil.

Sizin bu konuda fikirlerinzi nelerdir?


Not: Proje başından sonuna kadar yani para kazanma aşamasına kadar kanıtlarla bir konu hazırlayıp yayınlayacağım ilerleyen zamanlard ki rehber olsun yeni arkadaşlara. İngilizce site kazandırıyor mu kazandırmıyor mu diye.


Soru iki (Çok önemli): Diyelim Manic Depression niche'sini kasacağım. Fakat manicdepression.com ve manicdepression.info dolu. Peki manicdepression.gen.tr alsam site ingilizce oalcağı için bir sıkıntı çıkar mı TBM ve index açısından?

Veya illa manicdepression değilde örneğin manicdepressioninfo.com veya .info alsam yine niche domain almış olur muyum, zararları olur mu?