lostyazilim
tr.link

Google kelime aranma hacmi garipliği

8 Mesajlar 1.351 Okunma
acebozum
tr.link

speedy82 speedy82 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek akademisyen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 7, (%100)
Merhaba, Google kelime aracı sisteminde bazı kelimelerde bazı aylara özel çok aşırı artış ve düşüş gözükmekte. Bunlardan birtanesi gözüme takıldı ve paylaşarak görüşlerinizi almak istiyorum. Örnek kelime: köpek maması aşağıda az önce resmini aldığım aylık aranma hacimleri yer alıyor.

Temmuz 2013'ten ocak 2014'e kadar aylık ortalaması 10.000 i bulmayan kelime mart 2014 te birden 450.000 e çıkıyor, nisan ve mayıs aylarında 90.000 lerde kalıp haziran ayında yeniden 8.000 lere düşüyor. Sizce bunun açıklaması ne olabilir?

elektronikssl
webimgo

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)
İlginç bir durum hani kedi olsa mart ayı anlayacağım da:D

• Üyelik 10.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek akademisyen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 7, (%100)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

İlginç bir durum hani kedi olsa mart ayı anlayacağım da:D

Yani sanki tüm köpek besleyenlerin mart ayında maması bitmiş acil olarak köpek maması diye aramışlar. Normal aylarda 10.000'i geçmeyen bu kelime mart ayındaki bu inanılmaz yükselişi ile ortalama aranma hacmini 70.000 lere çıkarmış...

Ben mi yanlış bakıyorum farklı bir filtreleme mi yaptım bilemiyorum siz de kontrol edin isterseniz. Sonuç doğru ise mantıklı gelmemeye başladı bana aranma hacmi hesaplamasındaki sonuçlar, sizce ?
fatihclkl

kişi bu mesajı beğendi.

30845 30845 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 23 / 20
  • Ticaret 6, (%100)
geçenlerde satılık bir domain için benzeri bir durumla karşılaşmıştım

spekülasyon yapılıyor sanki anlamadım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek akademisyen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 7, (%100)
Kesinlikle mantıklı gelmemeye başladı bana. Yani aylara ya da mevsimlere özel bir aranma durum olsa anlayacağım fakat bu durum hiçte mantıklı değil. Hadi kışın dondurma aramazlar diye düşünelim, yazın sıcak çikolata.. Ama her zaman aratılan kelimelerin sadece bazı aylara özel inanılmaz yükselişinin mantıklı bir açıklaması olabilir mi?

Google bazı kelimelerin adwords ücretlerini yükseltmek için aranma hacimlerini yükseltmeye yönelik bazı aylarda yükseltiyor olabilir mi?

deepstate deepstate WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 64 / 31
  • Ticaret 0, (%0)
dönemsel olabiliyor yaz sezonunda arama trafiği çok azalıyor. Sosyalmedya fazla etkilenmiyor.

• Üyelik 10.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek akademisyen
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 2 / 4
  • Ticaret 7, (%100)

deepstate adlı üyeden alıntı

dönemsel olabiliyor yaz sezonunda arama trafiği çok azalıyor. Sosyalmedya fazla etkilenmiyor.

Verdiğim köpek maması örneğinde sadece tek bir ayda patlalama var. 2013 yaz ve kış döneminde hep aynı seyreden aranma 2014 ün sadece mart ayında bu kadar tavan yapması mantıklı mı?

deepstate deepstate WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Web yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 266
  • Beğeniler 64 / 31
  • Ticaret 0, (%0)

speedy82 adlı üyeden alıntı

Verdiğim köpek maması örneğinde sadece tek bir ayda patlalama var. 2013 yaz ve kış döneminde hep aynı seyreden aranma 2014 ün sadece mart ayında bu kadar tavan yapması mantıklı mı?

Şu mantıkla cevaplayayım köpek mamasın'da nekadar etkilidir bilmiyorum ama aksesuar kelimesinde geçenlarda 23 M olurken şu haftalar 16 M ve 8 M arası değişiyor. twitter,instagram,fb,pinterest ağlarından google göre daha fazla trafik geliyor. Daha önceki katıldığım seminerlerde'de anlatım üzerine dönemsel olarak nitelendiriyorlar. Ama ben sizi yanıltmak istemem google müşteri temsilcisine sorabilirsiniz. Petshop e-ticaret olarakda çok fazla yerini almaya başladı bununda etkisi olabilir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al