Evet sevgili seyirciler gün geçmiyor ki yeni bir alan adı uzantısı daha gelmesin. Süper bir alan adı kapma ve bunu çok pahalıya satma hayali kuran binlerce web master (ya da adayı) genç her yeni alan adı uzantısında yeniden umutlanıyor ve tabi ki umutları bir bir sönüyor. Evet sıkı durun "zort" uzantısı artık mümkün. Yani jenniferlopez.zort ya da amazon.zort gibi bir sürü ünlü kişi ve/veya şirket adını hemen kapabilirsiniz. Hadi ne duruyorsunuz? (Gerçekten gitti ya.) Gitmese şaka olduğunu söyleyecektim.
Neyse kalanlara söyleyeyim alan adı uzantısı sahtekârlıktır, **************lıktır. Evet sevgili arkadaşlar "O çok büyük ve önemli şirketinizin "3iks" uzantılı alan adını başkası kapmadan siz kapın! diye alan adı satmaya çalışmak sahtekârlık, **************lık değilse nedir? Ben söyleyeyim tehdittir meselâ.
Ben web master değilim yazmayı ve mizahı seven bir insan olduğum için site açtım ve bilmem gereken kadar şey öğrendim. Bu meseleyi ben yazmak istemezdim ama bu şekliyle meseleyi alan bir yazı görmediğim için değineyim dedim.(Varsa yazarı beni affetsin.)
Kardeşim bu nedir yahu. Hem ortalıkta alan adı uzantısı tarih oluyor diye haberler dolaşsın hem yok .club, yok .kim, yok .company, yok .fish yok efendim .dankey bu ne be! Sinirlendim, sinirim geçene kadar isterseniz aşağıdaki yazışmayı bir okuyun:

- selam atiye hanım. atiye.fish alan adını kaydettim. bilginiz olsun.
- balıkçı mısınız?
- sayılır keh keh! alan adı avlıyorum, satıyorum.
- hayırlı işler.
- isterseniz 32 milyara size bırakırım.
- ben balık mıyım ayol. n'apıyım. hem atiye.fish diye site mi olur? **************sınız sanırım.
- öyle olsun. sitenizi açıyım da görün.
Evet gün gelecek adres satırına yalnızca "atiye" yazıp belki onun official sitesine gideceğiz ama bizim alan adı tacirlerinin doyacağı yok.
Diyeceğim o ki alan adı sahtekârlıktır, pişmanlıktır. Kahrolsun alan adı pazarlamacıları, yaşasın içerik üreticileri.
Not: atiye.fish de müsaitmiş la alsak mı?