Merhaba arkadaşlar bi kaç aydır yeni projeler düşünüyorum. Aklıma güzel bi proje geldi ama ne yapacağım hakkında bir fikrim yok. Bi kaç sorum olacak.


1) Wordpress & Blogger

Blogger kullanmayı düşünüyorum. Wordpress kullasammı tereddütler yaşıyorum. ( tema eklenti vs.) Sizce hangisi ?



2) Domain & Hosting


Düşünüyorum blogger kullansam hosting sıkıntısı çekmem ayrıca saldırı ve veri kaybı yaşamam. Hadi diyelim blogger alt yapısını kullandık domaini .blogspot.com.tr olarakmı hemen kullansam yoksa hemen başlar başlamaz .com .net olarakmı kullansam ?



3) Seo & Backlink

Baclink hemen yapılmıyor malum bunun faydaları baya var. Kendimde yapabiliyorum ama yeterince detaylı olarak yapamıyorum acaba para versem pişman olurmuyum gerçekten çok iyi paketler var. Seo konusuna gelirsek Seo yapabilecek bi çok tanıdığım mevcut biliyorsunuz ki seo biraz karmaşık bi olay yani geniş bi konu. Düşünceleriniz ?


4) Gerekli Araçlar

Gerekli araçları felan bilmiyorum fazla hangilerini kullanmalıyım. Örn : Sayyac


5) Para Kazanmak

Google Reklamlarımı [Adsense] ? yoksa Reklam Firmalarımı ?



6) Özgün Yazı


Hazır makale almalımıyım. Ben şöyle düşünüyorum zaten kendim yazabiliyorum masraf çıkarmaya gerek yok diyorum. Bazı arkadaşlarım ilk başlarda hazır makale alırsan iyi olur diyorlar bilemiyorum. Ama aslında her zaman kendim yazsam daha iyi olabilir.



7) Domain Şirketleri

Şuan domain piyasası çok ucuz ne yapacağımı bilmiyorum. Güvenilir bir yer arıyorum yani bazı uyanıklar domaini elimizden alabiliyor satabiliyor.


8) İndex Sorunu

Çoğu kişinin yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Yazıların özgün olmasına rağmen index alamaz. Bu index sorununu nasıl halledebiliriz. Daha çabuk index alma sağlayabiliriz. Yandex'te fazla index alamıyor herkes. Nasıl Yandex'te index alabilirim ?