arkadaşlar e-ticaret sitemizde yaklaşık 18 ayıdır aktif bir site olan .net uzantılı gittikçe ziyaretçisi artan bir domain kullanıyoruz. ama aynı domainin .com.tr'si boşta.

Şimdi .net uzantısı yerine .com.tr uzantısına geçmemiz iyi mi olur kötü mü?

Aslında var olan domainimizde bir tane harf fazlalığı var. İşte google aramalarında bizim kelimemizle birşey aradığımda sitemiz çıkıyor ama diyelim ki 2. sayfaya geçiyoruz, google bu kelimeyi TDK'da bulunan karşılığına otomatik düzeltiyor. Bu sebeple soğuk duruyorum ama geçmiz iyi değilde kötü olacaksa o adresle devam etmekte zorundayız tabi. Yani bana böyle sanki seo'da rakiplerimize göre gol yiyoruz gibi geliyor.

Yalnız ürün eklerken hepsine seo yaptığım için ürün bazında iyi sayılırız. Ama istiyorum ki bu isim konusunda da zayıf isek önerileriniz doğrultusunda onuda düzeltmek istiyorum.

Almak istediğim domainin .com, .net, org, info vs. gibi popüler uzantıları dolu, tek .com.tr boş. Ona göre marka oluşturup başvurup alıcaz domaini.

Birde dediğim gibi 18 ay gibi bir geçmişi var domainin, müşteriler tarafından bilinmişliği var.

Ciddi çelişkiler içindeyim, yardımlarınıza ihtiyacım var. Fikirleriniz nedir bu konuda?