Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 1 buçuk sene önce vatan bilgisayardan teşhir ürünü olarak aldığım Exper Karizma w258hp model bilgisayarın yaklaşık 5 6 ay hiç kullanılmadan kenarda durdu. Yaklaşık bir 8 aydır kullanıyorum.

Bilgisayarımın özelliklerine gerek var mıdır bilmiyorum. İntel i5 4 çekirdekli işlemcisi, 8 GB DDR3 1336 Mhz Rami, 1 GB Nvidia Geforce GT520 128 bit Cuda ekran kartı var.

Bilgisayarım gayet iyi fakat sorun şu: Bilgisayarımda Windows 8 kurulu ve kasma yaşamıyorum. Zaten çok oyun oynamam hatta çok az. Çoğu harika oyunlar hariç oyunları açar ve kasmadan oynarım.

Fakat oyun oynarken işlemcinin sıcaklığının 90 derecelere kadar ısındığını ölçtüm programla. Ve laptopun sol kısmı gerçekten çok ısınıyor. (Bu ısınma bilgisayarı yavaşlatmıyor.)

Bilgisayar ilk açıldı 30 saniye de 38 40 derece, işlemci sıcaklıkla başlıyor. Daha sonra sadece Chrome girersem ve yanında Fireworks açık olursa 51 52 derecelerde seyrediyor.

Oyunlarda ise dediğim gibi deli gibi ısınıyor. 85 90 civarı ve bu çok tehlikeli bir rakam ama bilgisayar yavaşlamıyor. Ve uzun süredir böyle kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım sadece elim yanıyor biraz. :D Oyun oynarken fan çalışıyor ve sıcak bir hava veriyor.

Herhangi bir soğutucu kullanmıyorum ve hiç bilgisayarın içini açıp temizlemedim. Dıştan bakışta hiç toz yok gibi duruyor ama tabi içerisi farklıdır.

Sizce ne yapmalıyım? Nasıl bu sıcaklığı düşürebilirim. Arkadaşlarımdan biri sistemi değiştir dedi işe yarar dedi. Biri ise bilgisayarı açalım ve fanı temizleyelim, termal macunu değişelim dedi fakat garantisine 3 4 ay daha var ve korkuyorum tek bilgisayarım bu.

Sizden öneri bekliyorum.

Bilgisayar ilk açıldığı 30 saniye de Fireworks ve Chrome açıkken:


İlk açılışta sıcaklık bu şekilde ve çekirdeklerdeki yeşil ışık gidip geliyor bu şekilde.