Facebook yaklaşık 1 yıla önce internet.org ile başladığı ücretsiz internet projesi Afrika'da resmen hayata geçti. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg İnternet.org projesini açıkladığında Dünyada sadece 2,7 milyar insanın internete erişebildiğini dile getirmiş ve dünya nüfusunun sadece üçte birinin internete girebildiğini ve amacının bu haktan herkesin yararlanmasını sağlamak olduğunu belirtmiş "Dünyada internete giremeyen kimse kalmasın" sloganı İLE internet.org projesini hayata geçirmişti.


Facebook proje kapsamında Afrika'nın Zambiya ülkesinde ücretsiz interneti kullanıcılara sunarak ücretsiz internet için ilk adımı attı. Facebook Zambiya'da bulanan internet kullanıcılarına ücretsiz inteneti sunmak için yerel GSM şirketi Airtel ile işbirliğine giderken ücretsiz internet kapsamında Facebook, Messenger, Google, Wikipedia ve 13 farklı servise ücretsiz olarak bağlanmasını sağlamaya başladığını duyurdu.

Ayrıca Internet.org’un uygulamaları sayesinde Zambiya’da bulunan kullanıcıların sağlık, iş ve lokal bilgi servislerine hiçbir veri ücreti ödemeden ulaşabilecek. İlk ücretsiz internet erişimi girişimine Zambiya’dan başlayan Facebook’un sıradaki hedefinde ise öncelikli olarak Afrika’daki diğer gelişmekte olan ülkelere bu hizmetini yaymak var.

Kaynak: http://www.biribiziokuyor.net/2014/07/facebooktan-ucretsiz-internet-donemi.html

İlgili Kaynak: http://sosyalmedya.co/facebook-internet-zambiya/