sterk
boş kalsın olunca yazarım
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Atama bekliyor
-
-
Ad Soyad
C** Y**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Merhaba arkadaşlar birkaç yerde okudum cdn hizmeti alanların siteleri daha hızlı,güvenli; mesale siteadi.com'sa cdn bunu cnd.siteadi.com yapıyor ve hız açısından yüksek hitli siteler için iyi diyorlar.Şimdi ben bu cdn hizmetini alsam normal hosting almama gerek var mı ? Cdn hizmeti kullanan var mı memnun musunuz, önereceğiniz bir firma var mı ? Bu hizmeti alsam wordpressin cachesi nasıl olur ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Network & Linux/UNIX
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
89, (%100)
CDN güven sağlamaz tam olarak. CDN (content delivery network) nin amacı sunucunuzdaki yükü hafifletmek ve ziyaretçiye yakın olan sunuculardan verileri çekmektir. Mesela Türkiyeden giren kullancıya Türkiyedeki suncuusndan çeker verileri, Avrupadan giren için Avrupadan. Yakında nerde veri merkezi varsa oradan.
cdn için cdn.site.com deneme.site.com her türlü kullanım mümkün. CNAME yönlendirmesi zaten bu cdn.site.com onlarin size verdiği asıl cdn adresi şöyledir genelde aidjasq.cdnfirması.com
Peki ne işe yarar CDN? Sitenizi hızlandırdığı için ziyaretçiler sitenizi sever, googlede hızlı sitelere önem verir. CDN host değildir. Önce hosta ihtiyac duyarsınız, sonra var olan hostu cdn ile güçlendirirsiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Arkadaşın sorduğu durum şöyle sanırım: CDN kullanımı ile SEO başarım artar mı?
cdn.site.com adresine resim, video, flash gibi görselleri yükleyip ana adresteki yükü hafifleterek evet sitenizin SEO başarısını arttırmak mümkündür.
Bu durumda hosting maliyetiniz artacaktır.
Alternatif olarak CloudFlare kullanarak sitenizin bulut yansılardan, arama yapan kişilerin konumlarına göre sıralamada daha başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.
CloudFlare'ın gelişmiş önbellekleme sistemi ile başarılı sonuçlar alınıyor. Ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Gayet memnunum.
CloudFlare ile hosting panelini kullanmakta zorlananlar oluyor. Bunun çözüm yolu da hosting panelinize domain adresi yerine, sitenizin IP adresi ile giriş yapmaktır.
Örneğin cPanel için: siteadi.com:2082 yazmak yerine 123.456.789.123:2082 yazarak panelinize sorunsuz bir şekilde erişim sağlar ve gerekli tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz.
FTP proğramlarında da aynı şekilde: siteadi.com yerine 123.456.789.123 gibi IP adresinizi yazmalısınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Hosting, Domain, Marka, Patent
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Halihazırda bir hosting kullanıyorsanız, CloudFlare'a kaydolup, sitenizi tanımlamak ve ücretsiz paketi kullanarak, size verdiği NS adreslerini, domain yönetim panelinizden değiştirerek işlemi tamamlarsınız.
Henüz bir hosting hesabınız yok ise, tabi ki öncelikle bir hosting edinmelisiniz. Önce hostinge sitenizi yönlendirmelisiniz. Siteniz hostinginize yönlendikten sonra, CloudFlare'a ekleyip, geri kalan işlerinize devam edebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Serbest Meslek
-
-
Ad Soyad
E** U**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Site Türkiye içi yayın yapıyorsa. Cdn alırken en az yurtiçi 3-4 bölgeli olanları seçin. Türk ziyaretçiniz varsa yurtdışı kaynaklı cdn almak mantıklı değil.
Örnekler firmalar mevcut nette.