-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Gazeteci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
arkadaşlar ne yaptıysam bu işin içinden kalkamadım.
1.350 den fazla tarama hataları mevcut bunu nasıl çözebilirim?
bunları çözmesem bile zararı olur mu ? ileride kendiliğinden kalkar mı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
61, (%98)
Site haritasını yeniden oluşturup google`a bildirin
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
düzeltildi olarak işaretlemediğin sürece birikmeye devam eder. En iyisi düzenli olarak temizlemendir. Ancak tarama hataları bazen sitendeki kırık linkleri gösterir. O yüzden kırık linkeri bulmanda ve düzeltmende sana faydası olur. Çoğunlukla cms kullanıyorsan kulklandığın eklentilerden kaynaklı gereksiz linklerde olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
doğrusu bu 404 hatasının kaynağını bulup düzeltmendir. Örneğin bir yazı yazmıssın sonra kaldırmıssın. Bu yazı orada 404 hatası olarak bir süre çıkacaktır. Bunda düzeltilecek bir sey yok direk düzeltildi diyebilirsin. Ancak bu kaldırdığın yazıya baska bir makalende link verdiysen kırık linkler ortaya çıkacaktır.
Blogger kullanmadığım icin bilmiyorum ama 60 indexin varken 1000 küsür 404 hatası alıyorsan kullandığın eklentilerden biri gereksiz link üretiyor ve botlarda bu linkleri bulamadığı için 404 hatası veriyor olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
zaten siten yeni heralde 1000 yazı eklemediğine göre eklemediğin yazıları düzeltemezsin ancak düzeltildi diyebilirsin. Asıl ilgilenmen gereken neden siten bu kadar çok link üretmiş. Sorunun kaynağını bulmadığın sürece bu rakam artmaya devam edebilir.
Seo açısındanda sitenin puanını düşmesine neden olacağı söyleniyor ama seo uzmanı değilim bilmiyorum
cihaneken
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Elektrik Teknisyeni
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
aynı hatalar çoğu kişide mevcut bende de vardı yeni aldığım domaini benden önce kullanan kişinin linklerine 404 hataları veriyordu sürekli aslında kesin bir çözüm yolumu bilmiyorum ama ben url kaldırma bölümünden url ve alt bağlantılarını kaldırdım sonrada robots.txt dosyamada o konumları disallow olarak ekledim ve wm araçlarından düzeltildi olarak işaretledim şuan ortadan kalktı ama bir süre sonra tekrar çıkarmı bilmiyorum.
örneğin: site.com/etiket/abcdefg.html robots.txt dosyana " Disallow: /etiket/ " ekle wm araçlarından url kaldırma bölümünden " /etiket/ " kaldırın ve buna bağlı alt sayfalarıda kaldırı işaretleyin.