lostyazilim
tr.link

Google WM Tarama Hataları

11 Mesajlar 1.533 Okunma
lstbozum
tr.link

WebDost WebDost WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)
arkadaşlar ne yaptıysam bu işin içinden kalkamadım.

1.350 den fazla tarama hataları mevcut bunu nasıl çözebilirim?

bunları çözmesem bile zararı olur mu ? ileride kendiliğinden kalkar mı ?

wmaraci
reklam

Gokcebilisim Gokcebilisim Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** G**
  • Mesajlar 115
  • Beğeniler 2 / 18
  • Ticaret 61, (%98)
Site haritasını yeniden oluşturup google`a bildirin

• Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

Gökçebilişim adlı üyeden alıntı

Site haritasını yeniden oluşturup google`a bildirin

bunu yapalı 1.5 hafta oldu ama etkili olmadı gün gittikçe hata sayısı artıyor.

sandokan sandokan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
düzeltildi olarak işaretlemediğin sürece birikmeye devam eder. En iyisi düzenli olarak temizlemendir. Ancak tarama hataları bazen sitendeki kırık linkleri gösterir. O yüzden kırık linkeri bulmanda ve düzeltmende sana faydası olur. Çoğunlukla cms kullanıyorsan kulklandığın eklentilerden kaynaklı gereksiz linklerde olabilir.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

sandokan adlı üyeden alıntı

düzeltildi olarak işaretlemediğin sürece birikmeye devam eder. En iyisi düzenli olarak temizlemendir. Ancak tarama hataları bazen sitendeki kırık linkleri gösterir. O yüzden kırık linkeri bulmanda ve düzeltmende sana faydası olur. Çoğunlukla cms kullanıyorsan kulklandığın eklentilerden kaynaklı gereksiz linklerde olabilir.

düzeltmediğim halde düzeltildi mi demeliyim. alt yapı blogger.

• Üyelik 09.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
doğrusu bu 404 hatasının kaynağını bulup düzeltmendir. Örneğin bir yazı yazmıssın sonra kaldırmıssın. Bu yazı orada 404 hatası olarak bir süre çıkacaktır. Bunda düzeltilecek bir sey yok direk düzeltildi diyebilirsin. Ancak bu kaldırdığın yazıya baska bir makalende link verdiysen kırık linkler ortaya çıkacaktır.
Blogger kullanmadığım icin bilmiyorum ama 60 indexin varken 1000 küsür 404 hatası alıyorsan kullandığın eklentilerden biri gereksiz link üretiyor ve botlarda bu linkleri bulamadığı için 404 hatası veriyor olabilir.

• Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

sandokan adlı üyeden alıntı

doğrusu bu 404 hatasının kaynağını bulup düzeltmendir. Örneğin bir yazı yazmıssın sonra kaldırmıssın. Bu yazı orada 404 hatası olarak bir süre çıkacaktır. Bunda düzeltilecek bir sey yok direk düzeltildi diyebilirsin. Ancak bu kaldırdığın yazıya baska bir makalende link verdiysen kırık linkler ortaya çıkacaktır.
Blogger kullanmadığım icin bilmiyorum ama 60 indexin varken 1000 küsür 404 hatası alıyorsan kullandığın eklentilerden biri gereksiz link üretiyor ve botlarda bu linkleri bulamadığı için 404 hatası veriyor olabilir.

linkleri düzeltmem imkansız, başka bir yolu yokmu? kendilipğinden silinmezm i? zararı varmıdır?

• Üyelik 09.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
zaten siten yeni heralde 1000 yazı eklemediğine göre eklemediğin yazıları düzeltemezsin ancak düzeltildi diyebilirsin. Asıl ilgilenmen gereken neden siten bu kadar çok link üretmiş. Sorunun kaynağını bulmadığın sürece bu rakam artmaya devam edebilir.
Seo açısındanda sitenin puanını düşmesine neden olacağı söyleniyor ama seo uzmanı değilim bilmiyorum

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
aynı hatalar çoğu kişide mevcut bende de vardı yeni aldığım domaini benden önce kullanan kişinin linklerine 404 hataları veriyordu sürekli aslında kesin bir çözüm yolumu bilmiyorum ama ben url kaldırma bölümünden url ve alt bağlantılarını kaldırdım sonrada robots.txt dosyamada o konumları disallow olarak ekledim ve wm araçlarından düzeltildi olarak işaretledim şuan ortadan kalktı ama bir süre sonra tekrar çıkarmı bilmiyorum.

örneğin: site.com/etiket/abcdefg.html robots.txt dosyana " Disallow: /etiket/ " ekle wm araçlarından url kaldırma bölümünden " /etiket/ " kaldırın ve buna bağlı alt sayfalarıda kaldırı işaretleyin.

• Üyelik 16.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Gazeteci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 4329
  • Beğeniler 331 / 899
  • Ticaret 16, (%100)

cihaneken adlı üyeden alıntı

aynı hatalar çoğu kişide mevcut bende de vardı yeni aldığım domaini benden önce kullanan kişinin linklerine 404 hataları veriyordu sürekli aslında kesin bir çözüm yolumu bilmiyorum ama ben url kaldırma bölümünden url ve alt bağlantılarını kaldırdım sonrada robots.txt dosyamada o konumları disallow olarak ekledim ve wm araçlarından düzeltildi olarak işaretledim şuan ortadan kalktı ama bir süre sonra tekrar çıkarmı bilmiyorum.

örneğin: site.com/etiket/abcdefg.html robots.txt dosyana " Disallow: /etiket/ " ekle wm araçlarından url kaldırma bölümünden " /etiket/ " kaldırın ve buna bağlı alt sayfalarıda kaldırı işaretleyin.

teşekkürler

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al