buyrun hocam

"Merhaba arkadaşlar, bu makalemizde Wordpress'te yazınızın içine eklentisiz olarak nasıl reklam yerleştirilir bundan bahsedeceğim. Bu görevi gören bir çok eklenti piyasada mevcut fakat Wordpress sistemi zaten aşırı CPU tüketimi olan bir sistem olduğundan dolayı bu tarz eklemeleri elle yapabiliyorken eklenti kullanmayı doğru bulmuyorum. Şimdi daha fazla konuşmadan nasıl yapacağımızı anlatmaya çalışayım

1. Adım: Görünüm -> Düzenleyici adımlarını takip ederek (FTP programıyla da düzenleyebilirsiniz) Functions.php dosyanızı açın.

Functions.php dosyanızın en üstünde bulunan

satırının altına aşağıdaki kodu ekleyin

function adsense_goster()
{ return ' Reklam Kodu buraya '; }
add_shortcode('ads', 'adsense_goster');

2.Adım: Kodu kendinize göre düzenleyin.

Reklam kodu buraya yazan yere kendi reklam kodlarınızı ekleyin. Sonra "ads" yazan yer bizim bu reklamımızın adı olacak. Bu bölüme herhangi bir ad verebilirsiniz. Daha sonra yapmanız gereken yazınızı eklerken, yazınızda nerede reklamın çıkmasını istiyorsanız oraya [ads] yazacaksınız ve bu şekilde o reklamı çağırmış olacaksınız. Örnek vermek gerekirse:

yazının yarısı yazının yarısı yazının yarısı yazının yarısı yazının yarısı

[ads]

yazının kalan kısmıyazının kalan kısmıyazının kalan kısmıyazının kalan kısmıyazının kalan kısmı

bu şekilde [ads] etiketiyle functions.php'ye eklediğimiz kodu çağırabilirsiniz. Eğer birden fazla reklam eklemek isterseniz, aynı işlemleri bir daha yapmanız gerekir fakat şuna dikkat edin, ikinci ekleyeceğiniz reklamın adı değişik olsun. Mesela birinci reklama [ads] adını verdik ikinci reklama [ads2] adını verin ve functions.php'ye eklediğimiz kodun 3. satırındaki ismi 'ads2' olarak değiştirin. "

Kaynak: http://www.hubeybi.com/610-wordpress-yazinin-ortasina-reklam-koyma/